slideshow04

Прибојска Бања

До овог познатог лечилишта може се доћи пругом Београд - Бар, или магистралним путем Београд-Подгорица од кога је удаљена 16 км.

Прибојска Бања смештена је на заравни изнад Прибоја на 550м надморске висине.

Прибојска Бања је од Београда до Подгорице, једна од најатрактивнијих туристичких локација за потенцијалне инвеститоре. Налази се у југозападној Србији на 320 км од Београда, 5км од Прибоја.

 Прибојска Бања

Општина Прибој,је у циљу развоја туризма,  усвојила План детаљне регулације  Прибојске Бање, у коју се  планирају велика улагања. Почетком фебруара 2009 године почела је изградња Тржног центра. У плану је и изградња хотела са четири звездице и пута Прибојска Бања – Чајетина .

Интересовање за инвестирање у ово природно лечилиште, познато још из римског доба је велико.

Уколико и Ви желите да будете један од потенцијалних инвеститора, обратите се нашим стручним службама у Општинској управи  који ће Вам дати све потребне информације и савете.

 

Природни  лековити фактори Прибојске Бање:

У самом центру Бање налазе се извори топле минералне воде, каптираних у четири базена  јачине 70л/с, сталне температуре од 36,5°C до 37,5°C. У току је изградња петог базена који ће бити у склопу  РХ Центра  Бања.

У земљи испод Бање и њене шире околине, лежи огромна природна акумулација чисте хладне воде (Муртеничко језеро). Испод акумулације, на преко 900 kм², лежи језеро топле воде чија је температура око 60°C.

 

Лековитост воде:

Једна од првих анализа извршена је 1878 .године у Бечу и од тада се убраја у врхунске светске термалне изворе. 

Експертизом Медицинског факултета из Београда вода је сумпоровита, благо алкална, без боје и мириса, благо радиоактивна, без примеса тешких метала pH 7,2.

 Прибојска Бања - Јаз

Купање – хидротерапија препоручује се за:

Лечење код свих облика хроничног зглобног и ванзглобног реуматизма, обољења периферних нерава, свих облика посттрауматских стања, обољења кичменог стуба, поремећаја периферне циркулације, хроничних гинеколошких обољења, хроничних кожних обољења - убрзава зарастање рана.

Пијењем воде, лече се функционална обољења дигестивног тракта, надимања, отежано варење, стања после хируршких интервенција. Смањена pH вредност и ниска минерализација су препорука код свих микрокалкулозних стања уринарног и билијарног тракта.

У центру Бање налази се РХ Центар са 106 лежајева , салама за физикалну терапију које су опремљене са најсавременијим апаратима за физикалну медицину и терапеутским базенима .У лечењу се примењује хидро, кинези и физикална терапија.

 Прибојска Бања- Манастир Св. Никола

Природне вредности у околини:

Прибојска Бања налази се у живописној долини реке Лим у близини атрактивних планина Златибора и Златара . Близина Потпећког и Радојинског језера и река Лима и Уваца нуде могућност риболова и рекреације на води .

Посебан доживљај пружа манастир Св.Никола из 12 века који се налази у самом центру Прибојске Бање.

Ова Бања је, због климатских фактора, уз комбинацију са хидротерапијом, идеално место за одмор и припреме спортиста.

Ова Бања је, због климатских фактора, уз комбинацију са хидротерапијом, идеално место за одмор и припреме спортиста.

 Прибојска Бања - Снимак из ваздуха