banner telefoni naslovna

Одржана 70. седница Општинског већа

Данас је одржано 70. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. Донета је важна одлука, на основу које ће бити основан Центар за развој услуга социјалне заштите, који ће пружати пет досадашњих услуга Центра за социјални рад, као и две нове услуге, у складу са новим Законом о социјалној заштити.

На овај начин биће збринуто намање неколико стотина директних или преко хиљаду потенцијалних корисника услуга. Прибој ће у овој области, на предлог Немачке организације за међународни развој (ГИЗ), бити пилот пројекат за Србију, односно адекватан пример успешно организованих пружања услуга социјалне заштите.

70 sedniva 20.02.24 opstinsko vece

Средства за почетак рада будућег Центра за развој услуга социјалне заштите у Прибоју планирна су у Буџету Општине, а коначну реч о формирању овог Центра даће одборници локалног парламента на свом наредном заседању.

Већници Општине Прибој усвојили су и предлог Одлуке о Спортским играма младих школског узраста, као спортској манифестацији од значаја за општину Прибој. Ради се о највећој манифестацији аматерског спорта у Европи, којој је Прибој прошле године био успешан домаћин, а на спортском пољу имали смо и представнике у финалу Игара у Србији, али и на завршној смотри СИМ-а у Сплиту.

Прибој је озбиљан кандидат и за Генерално отварање Спортских игра младих ове године у Србији, што се планира крајем априла.

Већници су дали сагласност председнику Општине да потпише анекс Уговора о превозу прензионера на територији општине Прибој у 2020.години, а прихваћен је и Програм о расподели и коришћењу средстава за финасирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима наше општине у текућој години, где ће се, као и до сада, 50 одсто средстава користити за унапређење саобраћајне инфратруктуре а остатак за промотивно – едукативне активности.

Чланови Оппштинског већа прихватили су и извештаје о раду за протеклу годину корисника буџетских средстава односно јавних установа - Центра за социјални рад, Градске библиотеке, Дома културе „Пиво караматијевић“ и Спортског центра Прибој.

Дневни ред седнице можете погледати овде.