slideshow04

Маске за Болницу, Дом здравља Прибој и Граничну полицију

Због актуелне ситуације са коронавирусом, у Прибоју у уторак, 21.априла бележимо нову донацију Болници и Дому здравља, али и припадницима Регионалног центра граничне полиције према Црној Гори, са седиштем у Прибоју.

У питању су заштитне маске за вишекратну употребу, односно памучне хируршке маске, које су донирали људи добре воље из Пријепоља, Милован Милићевић и његови пријатељи из текстилних фирми, Голд џинс из Пријепоља, „Зико“ и Кемал Хајрадиновић из Сјенице.

donacija maski covid 19

Они су до сада на подручју Златиборског округа донирали преко 12 хиљада заштитних маски, а Прибоју су поклонили 1300 маски за вишекратну употребу.

Иако су здравствене установе у Прибоју спремно дочекале новонасталу ситуацију, свака донација добро дође, речи су одскора првог човека прибојске Болнице, др Предраг Терзића, чиме ће се у сваком случају помоћи здравственим радницима, да се лакше и успешније, боре против епидемије коронавируса, пружајући адекватну помоћ и негу свим пацијентима.

Поред др Терзића, примопредаји донације присуствовали су и др Владимир Милинковић, директор Дома здравља у Прибоју, као и Дејан Бугарин, начелник Регионалног центра граничне полиције према Црној Гори са седиштем у Прибоју.

Људи добре воље из Пријепоља,које предводи Милован Милићевић, од почетка епидемије настоје да помогну на свој, конкретан начин, донацијом увек неопходних заштитних маски.

"Није битно која је количина у питању, једна или хиљаду маски, битно је да помогнемо од срца, колико можемо, што ћемо чинити и убудуће.", рекао је Милован Милићевић, донатор из Пријепоља.

Они који су даривали донацију и они који су је примили, сагласни су да захваљујући успешном организованом тиму Владе Републике Србије, овакве донације ускоро неће бити потребне, јер се епидемији коронавируса ускоро назире крај.