banner-mosi2018

Вести

Јавна расправа: Предлог Одлуке о буџету општине Прибој за 2020. годину

На 23. седници Скупштине општине Прибој усвајаће се предлог Буџета општине Прибој за 2020. годину. Предлог Буџета за 2020. можете преузети овде.

Опширније...

Затварање ГИЗ пројекта "Енергетска ефикасност у јавним зградама"

У Београду, је у уторак, 10.децембра, у згради Југоссловенске конотеке одржан свечани скуп поводом затварања пројекта „Енергетска ефикасност у јавним зградама“, где је Општина Прибој је представила своја искуства у имплементацији овог пројекта.

Опширније...

Изложба Вујици Јевђевићу у МЕТШ у Прибоју

У оквиру обележавања 72. рођендана МЕТШ која је током ове године добила потпуно нови сајај, комплетном реконструкцијом крова и свих просторија, набавком новог намештаја и опреме, изградњом фискултурне сале и обезбеђењем квалитетног грејања, изградњом нове топлане на дрвну сечку, а све захваљујући средствима Владе Србије и Oпштине Прибој, у уторок 10. децембра у библиотеци Школе отворена је изложба посвећена др Вујици Јевђевићу, једном од највећеих умова, не само Прибоја, Србије и Југославије, него и света поготову када је у питању хидрологоја.

Опширније...

Велика подршка сарадњи општина у сливу реке Дрине

У оквиру промоције пројекта "Успостављање система за прикупљање, размену и презентовање података у оквиру слива реке Дрине", који представља управљање ризицима од елементарних непогода, почетком децембра је у Научно-образовно културном центру „Вук Караџић" у Тршићу одржан састанак којем су присуствовали министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, градоначелник Лознице Видоје Петровић, представници осам локалних самоуправа у сливу реке Дрине које су партнери у спровођењу овог пројекта као и представници Сектора за ванредне ситуације.

Опширније...

Вече прибојских књижевних стваралаца

У Градској библиотеци Прибој у понедељак, 9.децембра, одржано је Вече прибојских завичајних писаца и песника на коме је наступило 12 прибојских завичајних писаца, како оних који су обележили прибојску књижевност, тако и младих снага пред којима је будућност писане речи у нашем граду.

Опширније...

Посета Председника општине Прибој МЗ Калафати

У оквиру своје редовне посета грађанима наше општине, на крају једне и презнетирања планова за нову календарску годину, председник општине Прибој Лазар Рвовић и директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој Здравко Пешут, у понедељак 9.децембра, посетили су МЗ Калафати где су разговарали са грађанима ове прибојске месне заједнице око неопходних инфраструктурних активности у овој месној заједници.

Опширније...

Стручњаци Саобраћајног института ЦИП обишли клизиште Глишина вода

Активности на трајном санирању клизишта Глишина вода се настављају. Након разговора и састанака крајем новембра у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије и Стручно оперативног тима за клизишта Србије, у петак 6. новембра, клизиште Глишина вода поново је обишла делегација стручњака из Београда, коју су чинили – дипл. инж. Милутни Игњатовић, генерални директор Саобраћајног института ЦИП из Београда, др Драгутин Јевремовић прфесор са Рударско – геолошког факултета и др Селимир Леловић, професор са Грађевинског факултета у Београду.

Опширније...

Пажљивко поново са децом Прибоја

Популарни „Пажљивко“, права пчелица Маја, узорно дете и пример исправног понашања у саобраћају, који поштује сва прописана правила, једном речју има саобраћајну културу - поново се у петак, 6. децембра, дружио са малишанима Прибоја. Пажљивко је по други пут ове године стигао у наш град, у организацији Општинског Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Опширније...

Решава се проблем клизишта Глишина вода

Проблем клизишта Глишина вода укоро би требало да буде решен јер се предузимају конкретне активности да се ово клизиште почне заиста решавати, односно санирати. Иако ово клизиште није у надлежности локалне самоуправе општина Прибој је збго својих грађана и привредника највише заинтересована да се овај дугогодишњи проблем напокон реши.

Опширније...

Спремне зимске службе у Прибоју

Зимске службе у општини Прибој спремно дочекују зимску сезону - закључак је са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Прибој који је заседао у четвртак, 5. децембра, а председавао је Командант Штаба Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

Опширније...

Поткатегорије