slideshow04

Vesti

Počela realizacija projekta "Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe Polimlja sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo"

U prvim danima nove 2019. godine, započete su aktivnosti u okviru realizacije projekta "Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe Polimlja sa kraja 19.veka u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo", za koji je ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava u okviru Drugog poziva prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020, Turistička organizacija Priboj potpisala sa Ministarstvom finansija 31. decembra protekle godine.

Radi se o projektu koji za cilj ima promovisanje, unapređenje belog sporta kao i kulturno-istorijskog nasleđa Polimlja sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma dve pogranične opštine, na kome je Turističkoj organizaciji Priboj partner Javna ustanova "Rudo sport" Rudo.

Ukupna vrednost projekta je 215.663.66 evra, od čega po projektu za aktivnosti na teritoriji opštine Priboj, Turističkoj organizaciji pripada 119.390,76 evra.

Projektom je predviđena izgradnja novog teniskog terena od čvrste podloge u Mramorju, kod postojećeg dečjeg igrališta, nabavka opreme za Teniski klub Priboj, a biće održana i dva teniska kampa za tenisere početnike. Takođe pet profesora fizičkog iz Priboja će pohađati kurs za operativnog trenera u tenisu a staza stare pruge biće pretvorena u zelenu biciklističku stazu. Predviđena je i adaptacija pomoćnog objekta Jevđevića kuće i da se taj prostor pretvori u umetničku radionicu. Tokom trajanja projekta biće organizovane dve radionice za izradu suvenira, na kojima će se između ostalog izabrati i suverniri za opštine Priboj i Rudo. Polimlje će dobiti i novu manifestaciju, trku starih bicikala, a za vreme trajanja projekta biće prikupljena istorijska građa iz ovog perioda, koja će biti publikovana u katalozima.

Projekat traje 18 meseci, a isti je inače treći projekat koji Turistička organizacija Priboj realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje, i u tome je trenutno najuspešnija javna ustanova u državi.

beli sport teniski teren