slideshow04

Vesti

Donacija JKP "Gradska čistoća" Beograd opštini Priboj - JKP "Usluga" Priboj

Danas je opština Priboj dobila značajnu donaciju Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" iz Beograda. Tom prilikom je izvršena primopredaja vredne opreme koju će u narednom periodu koristiti JKP "Usluga" za obavljanje svojih redovnih komunalnih uluga na teritoriji opštine Priboj.

Radi se o donaciji kamiona smećara zapremine 22 kubna metra, komunalnog traktora sa priključnom opremom (raonik, posipač soli, spremnika i četke za čišćenje kolovoza), stacionarnoj cisterni od 5 kubnih metara za pijaću vodu i 50 uličnih korpi za otpatke.

donacija jkp gradska cistoca

Ovu vrednu donaciju koju je zvanično danas predao direktor JKP "Gradska čistoća" Beograd Marko Popadić, u ime opštine Priboj primili su predsednik Skupštine opštine, Boris Mrdović i direktor JKP "Usluga", Željko Ječmenica. Primopredaji donacije prisustvovao je i narodni poslanik Krsto Janjušević.

"Pre svega velika zahvalnost JKP "Gradskoj čistoći" Beograd, direktoru Marku Popadiću, zahvalnost Gradu Beogradu koji je prepoznao naše potrebe, naše probleme i to neće biti kraj naše saradnje. Mi nastavljamo i na drugim projektima razgovore i to je jedna izvanredna stvar gde se jasno vidi da Grad Beograd i razvoj grada Beograda zapravo indirektno utiče i na razvoj drugih opština i da u Beogradu znaju za sve druge opštine koje su evo i 300 km daleko od Beograda. Ovo će izuzetno značiti opštini Priboj i mi ćemo se truditi da na svakom polju učinimo da građanima Priboja bude i lepše i bolje ovde.", rekao je narodni poslanik iz Priboja.

On je takođe istakao da kroz ovu donaciju biće privučene i druge, još lepše, te da će se i u budućnosti boriti na polju ekonomije ali i svim drugim poljima, kako bi se Priboj vratio na stare staze.

Primopredaji je prisustvovao i direktor JKP "Gradska čistoća", Marko Popadić, koji je rekao da je ovo jedan od načina da se pomogne siromašnijim opštinama, što će se raditi i u budućnosti.

"Na inicijativu narodnog poslanika, gospodina Krsta Janjuševića, i lokalne samouprave Priboj kao i direktora JKP "Usluga" Priboj, JKP "Gradska čistoća" se odlučilo za ovu donaciju opštini Priboj. Svi smo svesni koliko je odvoženje i tretiranje otpada težak i složen posao i nadamo se da će ova naša donacija omogućiti lakše sakupljanje i tretiranje otpada na teritoriji opštine Priboj.", izjavio je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda.

Predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, zahvalio se u ime lokalne samouprave na ovoj vrednoj donaciji.

"Ovim pokazuje i "Gradska čistoća" i Grad Beograd da su socijalno odgovorni subjekti i sasvim sigurno sa druge strane mi pokazujemo kroz jednu finu kordinaciju koju je narodni poslanik sproveo ovde između resornih subjekata da možemo uspešno da sarađujemo i ne samo na ovom projektu nego i na budućim projektima koje smo danas dogovorili i zacrtali.", rekao je Mrdović.

On je izrazio i nadu da će se ovim ujedno poraditi i na podizanju svesti građana o zdravoj životnoj sredini, o ekologiji, odnosno o svemu onome što kao zajednica možemo dati kao doprinos u uređenju ovog grada.

Direktnu korist i olakšanje u poslovanju zahvaljujući ovoj donaciji, osetiće pribojsko JP "Usluga". Radi se o kamionu Mercedesu FAP 2524 sa 22 m3 zapremine u sabijenom stanju, o traktoru sa ovim svim komunalnim priključcima, o jednoj stacionarnoj cisterni za pijaću vodu i o 50 kantica za ulično smeće.

"Ova donacija je za nas od posebnog značaja, ja ću posebno istaći ovaj komunalni traktor koji ima znatno manju vrednost nego kamion ali posebno kažem zato što će u starom delu grada naši korisnici a i mi sami, pružati usluge mnogo brže i mnogo efikasnije. Kao što znate ulice u Starom gradu su dosta tesne i naš kamion za zimsko održavanje nije skoro ni u jednoj ulici mogao da prođe iz tih razloga. Sa ovim ćemo znatno brže i kvalitetnije pružati komunalne usluge. ", rekao je direktor JKP "Usluga" Željko Ječmenica.
Osim JKP "Gradska čistoća" direktor komunalnog preduzeća iz Priboja, posebnu zahvalnost uputio je narodnom poslaniku Krstu Janjuševiću, na čiju inicijativu je i stigla ova vredna donacija.

donacija jkp gradska cistoca 2