slideshow04

Vesti

Opština Priboj organizovala treću podelu autosedišta za decu

Opština Priboj kroz Savet za bezbednost saobraćaja, organizovala je u četvrtak 28. juna treću po redu podelu autosedišta za decu. Do sada je podeljeno ukupno 120 zaštitnik autosistema za decu u vozilu, od čega je Opština finansirala podelu 100, a Agencija za bezbednost saobraćaja 20. Treću podelu od 80 autosedišta finansirala je u potpunosti Opština Priboj.

Svi roditelji koji su se javili po trećem javnom pozivu, a ispunjavali su većinu opštih uslova, prošli su teorijsku obuku, kao i praktičnu obuku o postavljanju autosedišta u vozilu. Predavanje i edukaciju održale su Marijana Jovanović i Marina Spasić iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja. One su konstatovale da je Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, jedan od retkih u Srbiji koji vrši nabavku zaštitinih sistema za decu u ovim količinama i koji ulaže u edukaciju učesnika u saobraćaju.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i član Opštinskog veća zadužen za ovaj resor, Drago Drobnjaković, rekao je da je svaki spašen dečji život nešto što nema cenu i da cilj Saveta jeste da i u tome pomogne preventivno roditeljima.

Opština Priboj kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj planira i u budućnosti podelu autosedišta za decu, kao i preventivne i edukativne aktivnosti, kako za decu i roditelje, tako i za druge učesnike u saobraćaju.

podela auto sedista 2019