banner telefoni naslovna

Vesti

Posao FAP-u vredan 220 milina dinara

Priboj i FAP u utorak, 15.oktobra, posetio je ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin sa saradnicima. Ministar Vulin ponovo je, u kratkom roku, posetio Fabriku automobila Priboj, gde je potpisan novi ugovor o reparaciji i unapređenju borbenih oklopnih vozila Vojske Srbije vredan 220 miliona dinara. Ovaj posao je novi tehnološki iskorak pribojskog FAP-a, posao je vrlo složen i odgovoran i potvrđuje poverenje Vojske Srbije u FAP, njegovo rukovodstvo, inženjere i radnike.

Ugovor su potpisali generalni direktor FAP-a Ranko Vuković i general - major Mladen Vuruna, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Vojske Srbije.

- Ovo je veliki, mogu reći i istorijski dan za FAP i Priboj. Poveren je značajan posao našem kolektivu koji otvara i nove mogućnsoti. Ovo je nova faza rada u FAP-u, a posle nulte serije reparcije borbenih vojnih vozila očekivati je i serijsku proizvodnju - rekao je generalni direktor FAP-a Ranko Vuković.

Poseti delegacije ministarstva odbrane i Vojske Srbije na čelu sa ministrom Vulinom prisustovali su, pored menadžmenta FAP-a, i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i narodni poslanik iz našeg grada Krsto Janjušević koji i ovu posetu i ovaj posao vide kao brigu države za naš grad i ljude u njemu.

- Ovo je dokaz da država Srbija brine o FAP-u i Priboju i ovaj posao će valjda razuveriti i sve Neverne Tome, da Priboj i FAP nisu zaboravljeni od strane Srbije i da će na ovaj način, FAP ponovo biti firma za primer i respekt - rekao je narodni poslanik Krsto Janjušević.

- Država evidentno i dalje ulaže u FAP. U toku je realizacija 7 ugovora, ovo je osmi, a novi, možda i najveći posao, je dokaz poverenja u menadžment, inženjere i radnike FAP-a, koji su dosadašnjim, kvalitetno odrađenim poslovima, sebe prosto preporučili i za novi tehnološki iskorak - kaže pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.

- Priboj je oduvek bio grad industrije, a to će evidnetno biti i dalje, jer nema razvoja Priboja bez razvoja FAP-a, a ulaganja države i Vojske Srbije, ovaj koletkiv polako ali sigurno, vraćaju na stare staze uspeha - poručio je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je FAP itekako bitan za namensku industriju naše zemlje, ali i za državu Srbiju, a ulaganje u FAP, a time i Priboj, rukvodostvo Srbije pokazuje svoj kurs ekonomskog oporavka i razvoja naše zemlje.Na primeru FAP-a najbolje se pokazuje kurs države da se kupuje domaće i ulaže u sopstvenu industriju, u domaće firme, koje, uz ovakve ugovore i poslove, krupnim koracima grabe napred - zaključuje ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

Ponovimo - FAP je sa Vojskom Srbije potpisao novi ugovor o reparaciji i unapređenju vojnih borbenih oklopnih vozila u vrednosti od 220 miliona dinara, što će svakako uticati na intenziviranje proizvodnje u ovom pribojskom kolektivu, dugorčni posao, jer se sa nulte serije prelazi na redovnu proizvodnju, a to će, pored profita i realnih zarada za zaposlene u FAP-u, značiti i otvaranje novih radnih mesta, a time i podizanje standarda svih građana Priboja.

ministar vulin u fapu 220 mil dinara

&