banner telefoni naslovna

Vesti

Zaposlen 500 radnik u Slobodnoj zoni Priboj

U Slobodnoj zoni Priboj zaposlen je 500 radnik, od početka rada ove privredne zone, pre nepune 4 godine. Potpisivanju ugovora juče u turskoj kompaniji Fleks akademi prisustvovali su i savetnici predsednika Srbije Aleksandra Vučića za inostrana ulaganja, Jerg Heskens i Marko Pećanac koji su dali svoj nemerljiv doprinos dovođenju investitora u Slobodnu zonu Priboj, zatim predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i narodni poslanik iz našeg grada Krsto Janjušević, kao i čelnici gotovo svih kompanija koje rade u Slobodnoj zoni Priboj.

- Slobodna zona Priboj je 13-ta u Srbiji, ali se posrećila našem gradu, svi raspoloživi kapaciteti su gotovo popunjeni, iako je jedna od najmlađih, trenutno je najbrže rastuća u Srbiji - rekao je, otvarajući ovaj skup, narodni poslanik iz Priboja Krsto Janjušević i dodao da je i ovaj čin zaposlenja 500-og radnika, najbolji pokazatelj da je ideja bila dobra, da je dobro razrađena, i da su rezultati na zadovoljstvo svih tu konkretni i realni.

- Ovo je veliki, možda i istorijski dan za Priboj, za Srbiju. Petstoti radnik u Slobodnoj zoni Priboj je veliki uspeh svih koji smo verovali u ovu ideju, a Slobodna zona će ubuduće, siguran sam, biti lokomotiva razvoja Priboja - poručio je Jerg Heskens, savetnik predsednika Srbije.

- Zadovoljstvo je danas prisustvovati ovom činu, kada sa 500-im radnikom, i realno i simbolično, omogućujemo dugoročniju egzistenciju i za 500-tu porodicu u našoj opštini. Smanjujemo i broj nezaposlenih, a iako još ima blizu 5.000 zvanično nezaposlenih lica, već se javlja problem sa radnom, pogotovu stručnom odnosno kvalifikovanom, radnom snagom. Uz nove kompanije koje su najvile dolazak i u Slobodnu zonu i u Priboj, oživljavaju i van privredne delatnosti u našoj sredini,a to sve utiče i na povećanje ukupnog standarda u našem Priboju, gde su i prihodi Opštine na godišnjem nivou, otvaranjem Slobodne zone, uvećani za oko 100 miliona dinara - zaključuje predsednik opštine Lazar Rvović.

Sloboda zona Priboj formirana je pre nepune četiri godine, prostire se na nepunih 27 hektara površine, u njoj trenutno funkcioniše 8 domaćih i stranih kompanija, koje posluju po povoljnijim uslovima odnosno lakše uvoze sirovine i izvoze gotove proizvode. Podsetimo, prva je u Slbodnu zonu Priboj došla španska firma Refisa Balkan, još kada nije bio rekonstruisan ni prilazni put do Zone, a trenutno najviše zaposelnih ima turska kompanija Fleks akademi, koja širi i svoj proizvodni proces, a time povećava i broj zaposlenih radnika, pa je 500-ti zappseleni radnik u Slobodnoj zoni Priboj, bio i 300-ti radnik u ovoj kompaniji.

500 radnik potpisao ugovor