banner telefoni naslovna

Vesti

Održano edukativno predavanje "Još uvek vozim"

U okviru kampanje za povećanu bezbednost svih učesnika u saobraćaju u petak, 18. oktobra, u Priboju je održano edukativno predavanje pod simboličnim i opominjućim nazivom "Još uvek vozim".

Predavanje je su održali članovi Saveza paraplegičara i kvadripregličara Srbije, uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, a sve u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda i povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, pogotovu mladih. Otuda je predavnje i održano za učenike završnih razreda pribojske Gimnazije i METŠ u Priboju.

Cilj predavanja je da se mladima ukaže na probleme i posledice saobraćajnih nezgoda, upravo na ličnom primeru,od strane nekadašnjih učesnika saobraćajnih nezgoda.Otuda su predavači i bile govorile osobe sa invaliditetom,ito korisnici invalidskih kolica,koji su upravo invalidnost stekli u saobraćajnim nezgodama, a koji su za ovakav vid edukacije obučeni od stručnjaka Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Odziv na predavanjima u Priboju je bio odličan, a mladi su mogli puno toga da nauče i na konkretnom primeru i ličnim iskustvima predavača, i da to sutra primene u praksi, sve u funkciji prevencije saobraćajnih nezgoda u saobraćaju, gde je jedan od glavnih problema za izazivanje saobraćajnih nezgoda sa posledicama - konzumiranje alkohola i sedanje za volan pod dejstvom alkohola ili narkotika. Oprez u saobraćaju i poštrovanje saobraćajnih propisa, je velika šansa da izbegnete saobraćajnu nezgodu, spasite sebe i druge od lakših ili težih povreda ili čak smrtnog ishoda.

Zahvaljujući saradnji sa Opštinskim savetom za saobraćaj Priboja,ovakva edukativna predavanja su i pre dve godine održana u našem gradu, a do sada su uspešno održana u preko 40 gradova Srbije, kojima je prisustvovalo blizu 30 hiljada mladih odnosno srpskih srednjoškolaca.

jos uvek vozim