banner telefoni naslovna

Vesti

Olimpijski šampion Davor Štefanek u Priboju

Olimpijski šampion i ponos Srbije rvač Davor Štefanek, i aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije danas, 29. oktobra, posetio je Priboj gde je prisustvovao Malom sajmu sporta koji je održan na Trgu FAP-a i na kome su učešća uzeli sportisti uglavnom mlađe selekcije 17 od 21 klubova i udruženja, koliko broji članova Sportski savez Priboja.

Čelnike Spirtskog saveza Srbije, predsednika Davora Štefaneka i sekretara Marinkovića, kao i našeg bivšeg sugrađanina Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta, u društvu Filipa Komarice predsednika Sportskog Saveza Priboja, primio je Boris Mrdović predsednik Skupštine opštine Priboj.

Oni su se zadržali u kraćem i srdačnom razgovoru, jer čelnici Sportskog saveza Srbije nisu prvi put u Priboju, za koji znaju da je sportdki grad, da ima uspešne klubove i sportiste, koji pronose ime Priboja i Srbije, poput fudbalera, atletičara, rukometaša, do aktuelnog reprezentativca, košarkaša Gudurića. Uz marljiv rad i dobre uslove biće i novih šampiona iz ovog grada, uveren je Štefanek.

Predsednik Mrdović je podsetio ugledne goste da Priboj i danas iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva, procentualno možda i najviše u Zlatiborskom okrugu. Priboj ima odličnu sportsku infrastrukturu, a gotovo sve škole imaju nove ili renovirane fiskulturne sale rekao je Mrdović i dodao da je Priboj prošle godine po ocenama svih bio odličan domaćin i uspešan organizator jubilarnih 55. MOSI, pa je gostima i poklonio po primerak monografje 55. MOSI - PRIBOJ 2018.

poseta davora stefaneka