banner telefoni naslovna

Vesti

Završena zamena vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj

U Slobodnoj zoni Priboj, u petak 1. novembra, kako je i bilo i predviđeno dinamikom radova, završena je realizacija projekta "Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj". Projekat je vredan 349.668 evra, a finasirala ga je Evropska unija preko programa EUPRO, dok je Opština Priboj učestvovala sa 20% sredstava.

Projekat je podrazumevao izgradnju potpuno nove vodovodne i hidranstske mreže različitih profila, koja je postavljena u iskopane kanale dužine od preko 3.500 metara, po jednoj mreži. Pored postojeće mreže, urađeno je i preko 500 metara dodatne vodovodne i hidrantske mreže, za buduće investitore na grinfild lokaciji u Slobodnoj zoni Priboj.

hidrantska mreza slobodna zona

Inače, postojeća vodovodna i hidrantska mreža, u Slobodnoj zoni Priboj, stara je gotovo četiri decenije, građena je kada i pogon Preseraja FAP-a, zub vremena je učinilo svoje, pritisak je bio poprilično slab, što je sada povećano za duplo više. Realizacijom ovog projekta značajno je poboljšan kapacitet vodosnabdevanja u Slobodnoj zoni, smanjiće se dosadašnji prilično veliki gubici vode, a time i uštedeti značajan iznos sredstava. Možda i najbitnije, nivo protivpožarne zaštite i bezbednosti svih korisnika Slobodne zone, biće podignut na najveći mogući nivo.

Radove su obišli i izrazili zadovoljstvo brzinom i posebno kvalitetom urađenog čelnici opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović, predsednik SO Priboj Boris Mrdović i direktor JP za izgradnju građevinskog zemljišta i razvoj Priboja Zdravko Pešut, a domaćini su im bili Milomir Lučić, direktor "Industrijskih parkova" i Radomir Maksimović, predstavnik izvođača radova.

Radove je izvela firma "Hidromaks" iz Bajine Bašte koja je uvedena u posao 3. septembra. Rok za završetak radova bio je 60 kalendarskih dana. Vreme je ih je poslužilo pa je sve, na obostrano zadovoljstvo, završeno par dana i pre roka.