banner telefoni naslovna

Vesti

Počeli radovi na asfaltiranju puta Sjeverin - Srtmac

U prisustvu velikog broja meštana, čelnika lokalne samouprave i predstavnika izvođača radova u petak, 1. novembra, i zvanično su otpočeli radovi na asfaltiranju ugovorene deonice puta Sjeverin - Strmac .Radi se o deonici od 10,2 kilometara, a trenutno je u zahvatu deonica od 3 kilometra i 80 metara, od kraja dosadašnjeg asfalta odnosno od Ahmetovine, pa gotovo do mosta u Zabrđu. Širina puta biće 3,5 metara.

Na inicijativu lokalne samouprave, investitor su Putevi Srbije, a vrednost ugovorenih radova je 120 miliona dinara. Izvođač radova su Putevi Užice, koji će se zavisno od vremenskih uslova, truditi da što pre završe ugovoreni posao. Druga etapa ugovorene deonice, od nešto preko 7 kilometara, radiće se na proleće.

pocetak asfaltiranja sjeverin strmac

Početku radova, a time i ostvarenju dugogodišnje želje svih žitelja ovog kraja, odnosno meštana dve mesne zajednice Sjeverin i Strmac, prisustvovovalo je i rukovodstvo Opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović, predsednik SO Boris Mrdović i direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, kao i direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

Podsetimo,put Sjeverin - Strmac dug je 18 kilometara, do sada je je kroz tri etape asfaltirano 3 kilometra, a kada bude asfaltiranje ove deonice od 10 kilometara završeno, do Strmca preostaje još svega 5 kilometara.

Podsetimo, opština Priboj je pre godinu dana završila i dva vrlo važna betosnka mosta preko Javorske reke čime je omogućen nastavak radova na asfaltiranju puta i prelasku teške mehanizacije. Ovih dana lokalna samouprava je uradila i pet cevnih propusta, a sve u funkciji svojih građana i efikasnijeg rada na asfaltiranju ugovorene deonice puta Sjeverin - Strmac.