banner telefoni naslovna

Vesti

Sećanje na poginule borce

Na godišnjicu otkrivanja spomen obeležja u Novom Priboju poginulim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine, Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Priboj i ove godine 4. novembra u prisustvu rodbine, predstavnika lokalne samouprave, Vojske Srbije, republičke organizacije RVI i PPB i boračkih udruženja iz Srbije i Republike Srpske, položili su vence i cveće na spomen obležje, oživeli uspomene i draga sećanja na junake, naše sugrađane, koji su svoj život dali za ovu zemlju i slobodu njenih građana.

Svi oni odali su dužnu poštu izginulim junacima i položili vence i cveće.

polaganje venaca 2019

Na obeležavanju osme godišnjice od otkrivanja spomen obeležja za 15 poginulih Pribojaca u ratovima od 1991. do 1999. godine govorili su Boris Mrdović, predsednik SO Priboj, kao i predsednici RVI i PPB Srbije i Priboja, Jovica Pavlović i Zoran Cvrkotić.

Svi su oni, istakli nemerljiv doprinos poginulih junaka svojoj otadžbini dajući za ovu zemlju i ono najsvetije što su imali odnosno svoj život i poručili da se njihovo ime i delo nikada ne smeju zaboraviti. Uspomenu na njih čuvaće ne samo njihovi najmiliji, njihove porodice, nego i država i svi građani u njoj – jedinstvena je poruka sa ovog skupa.