slideshow04

Vesti

Emilija Tasić pobednica 47. Limskih večeri poezije u Priboju

Emilija Tasić, učenica Pete beogradske gimnazije, pobednica je 47. Limskih večeri poezije,u konkurenciji 48 ciklusa pesama srednjoškolaca Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Njoj je pripala nagrada izdavanje zbirke poezije u Biblioteci Limskih večeri poezije i novčana nagrada od 10.000 dinara, koju je darovao organizator manifestacije Dom kulture „Pivo Karamatijević“.

Drugo mesto pripalo je Nemanji Grujičiću iz Valjeva, učeniku tamošnje gimnazije, kome je pripala nagrada Gimnazije Priboj, u vidu kompleta knjiga i novčane nagrade, dok je treće mesto pripalo Filipu Šijan Kablar, učeniku Filološke gimnazije iz Beograda, kome je komplet knjiga i novčanu nagradu darivao Zavičajni muzej iz Priboja.

47 limske veceri poezije

Preostalo dvoje finalista čije je pesme takođe pohvalio stručni žiri, bili su Damir Camić, gimnazijalac iz Rožaja i Aleksa Vilić, učenik Gimnazije u Sremskim Karlovcima.

Stručni žiri i ove godine činili su dr prof Jasmina Ahmetagić, predsednik i članovi dr prof.Svetlana Kalezić Radonjić i mr Bojana Stojanović Rosić. Oni su odbrali pet najboljih ciklusa za završno veče manifestacije, a večeras su proglasili i najbolje mlade pesnike.

Finalisti ove prestižne pesničke manifestacije su dobili i učesničke dilome organizatora, a u njihove ruke stigla je i tek odštampana zbirka pesama Ikar i Mesija, Pavla Zeljića iz Loznice, pobednika prošlogodišnjih 46. Limskih večeri poezije. Nagrade finalistima 47. LVP uručili su i predstavnici METŠ u Priboju i Službenog glasnika iz Beograda.

U propratnom muzičkom delu manifestacije nastupio je solista RTS-a Miloš Radović i njegov rođeni brat koncert majstor Aleksandar Radović.

Organiaztor 47. Limskih večeri poezije bio je Dom kulture „Pivo Karamatijević“, a pokrovitelji Minstarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Priboj.