slideshow04

Vesti

U Sastavcima rekonstruisana zgrada Mesne zajednice

U mesnoj zajednici Sastavci reokonstruisana je zgrada mesne zajednice u kojoj će pored Mesne kancelarije biti i kancelarija Opštinske uprave i MUP-a Srbije, gde će građani moći da izvade lična dokumenta, planirana je i kancelarija novoformirane Zemljoradničke zadruge Sastavci, zatim prostorije Stomatološke ambulante i sala za sastanke. Namena trenutno renoviranih 6 prostorija može imati i svoje druge namene zavisno od potrebe žitelja MZ Sastavci, ali i drugih 5 mesnih zajednica koje gravitiraju ovom području.

Ova zgrada prosto nije bila u funkciji već gotovo dve decenije i krajnje je bilo vreme da se ona sanira jer se nalazi u samom centru ove mesne zajednice. Tako se aktivnošću rukovodstva MZ Sastavci i Opštine Priboj, ovog leta krenulo u njeno saniranje, koja ima i prizemlje i sprat, a trenutno je rekonstruisano samo prizemlje ovog objekta.

sastavci zgrada mz

Najpre je još promenjen krovni pokrivač, popravljena krovna konstrukcija tamo gde je bila propala i ugrađeno je blizu 5 hiljada komada crepa. Urađena je i nova fasada, pa potkovica, postavljeno i 120 metara horizontalnih i vertikalnih oluka, promenjena stolarija, ugrađene podne pločice, sređen enterijer, mokri čvorovi, a plato ispred zgrade je takođe kultivisan sa behaton pločama i zelenim površinama.

Sredstva za izvedene radove obezbedila je lokalna samouprava pa su danas 16. decembra, završene gađevinske i zanatske radove u društvu članova Saveta mesne zajenciie i građana obišli i čelnici opštine Priboj, predsednik opštine Lazar Rvović, predsednik SO Priboj Boris Mrdović, načelnik Opštinske uprave Đorđe Dujović, pomoćnik predsednika opštine Miroslav Bukvić, zajedno sa predstavnicima izvođača pribojske firme „Kojami“.

Danas je demonstriran i rad buduće izdvojene jedinice Opštinske uprave Priboj gde će građani Sastavaka, ali i svih okolnih sela moći uskoro, u sradanji sa MUP-om Srbije da izvade neki od ličnih dokumenta, a da za to ne moraju da dolaze u Priboj da troše i vreme i novac.

- Ovo je prilika da našim građanima izađemo u susret, da ljudima koji su ostali na selu olakšamo život i omogućimo brže rešavanje administrativnih potreba ne dolazeći u centar svoje Opštine – rekao je predsednik Opštine Lazar Rvović i dodado da mu je "posebno drago što će u renoviranom objektu svoj kancelarijski prostor imati i nova Zemljoradnička zadruga Sastavci koja će, siguran sam, biti novi zamajac ekonomskog opstanka poštenih i vrednih ljudi na ovim prostorima. Ovde meštani imaju mesnu zajednicu, ambulantu, policiju, odeljenje Opštine, školu, zadrugu, crkvu, kafane i prodavnice, pa nemaju ubuduće razloga da u grad putuju samo radi zadovoljavanja svakodnevnih potreba i tako bi trebali da stvaramo uslove i u centrima gotovo svih mesnih zajednica naše opštine" – zaljučio je predsednik Opštine.

Renovirane prostorije zgrade MZ u centru Sastavaka moći će da koriste kroz pružanje usluga institucaija u njima građani 6 mesnih zajednica, odnosno dve trećine teritorije opštine Priboj, a to su pored MZ Sastavci i MZ Krajčinovići ,Zabrnjica, Bučje, Strmac i Sjeverin.

Nakon završetaka građevinskih i zantskih radova sledi opremanje prostorija nemeštajem zavisno od vrste usluge koju budu pružale, a na proleće sledi i nastavak radova na saniranju preostalog prostora ove zgrade u centru Sastavaka.