slideshow04

Vesti

Zablistala nova fasada u starom delu grada

Kako je bilo i dogovoreno, sa prvim lepim danima nastavljeni su radovi na uređenju fasada zgrada u Priboju. Tako je ovih dana u starom delu grada zablistala još jedna fasada. U zajedničkoj akciji stanara i lokalne samouprave, sređena je zgrada u ulici 12.januara broj 92, na Brijegu, a koja je dobila potpuno novi izgled i sjaj.

Ova stambena jedinica sa 12 domaćinstava, izgrađena je pre više od pola veka, a od tada na njoj nije bilo značajnijih ulaganja. Akcijom sređivanja fasada dobila je potpuno novo ruho i od oronule zgrade sada je postala lice ovog dela grada.

fasada zgrade brijeg

Urađena je nova fasada, postavljeni su oluci i limarija na prozorima i terasama, a pojedini stanari su uspeli da promene i stolariju na svojim stanovima, pa je sada umnogome popravljena i energetska efikasnost, jer je na fasadi ugrađena i termo izolacija. Još je preostala da se uradi dekorativna rasveta.

Zgrada je sada i lepša ali i energetski efikasnija i uklopiće se u ambijentalnu celinu, koja se u ovom delu grada, stvara rekonstrukcijom bivšeg hotela Priboj i sređivanjem fasada na ukupno 6 stambenih jedinica. Podsetimo, već je nova fasada zablistala na stambenoj jedinici u Proleterskoj broj 1, preko puta taksi štanda.

Podsetimo, po sprovedenom konkursu, uz učešće opštine i stanara (odnos 80:20 odsto), uradiće se fasade na još četiri stambene jedinice, i to na zgradi u Proleterskoj broj 2, preko puta Zavičajnog muzeja, kao i na tri stambene jedinice u dve zgrade u ulici 12.janaura. Nova fasada uskoro će zablistati i na zgradi preko puta solitera, gde su pekara i apoteka, sa brojevima 31 i 35, kao i na zgradi broj 65, preko puta objekta Vrtića u ovom delu grada.

Posao na tenderu dobila je prijepoljska firma „Rovčanin inženjering“ koja je za podizvođače angažovala pribojske radnike. Akcija zajedničkog sređivanja fasada na zgradama u Priboju, biće nastavljena na zgradama i u drugim delovima grada.