slideshow04

Vesti

Nova donacija opštine Opštoj bolnici Priboj

Kako bi podigla kvalitet zdravstvene zaštite na što veći nivo, lokalna samouprava pribojskom zdravstvu pomaže gotovo na dnevnom nivou, a sve sa ciljem da se olakša rad lekara i medicinskog osoblja ali i stvore što bolji uslovi za lečenje naših sugrađana.

Tako je ovih dana Opština Priboj nabavila set doboša za ginekološko-akušersku službu, koji nisu zanavljani preko četiri decenije, a lokalna samouprava obezbedila je i dva kompleta računara sa štampačima za administrativne poslove, kako bi što bolje funkcionisala elektronska razmena podataka.

bolnica pb 2020

Za zaposlene na Internom odeljenju nabavljen je neophodan kancelarijski nameštaj, pa su tako sada stvoreni adekvatni uslovi za funkcionisanje i ovog dela Opšte Bolnice Priboj.

Sredstva za nabavljenu medicinsku i računarsku opremu, kao i nameštaj u vrednosti od 300 hiljada dinara, obezbedila je Opština Priboj, na čemu se lokalnoj samoupravi i njenom rukovodstvu, zahvalio direktor ove zdravstvene ustanove dr Predrag Terzić.

Bolnici Priboj je ovih dana od Ministarstva zdravlja stigla mobilna i savremeno opremljena Kovid bolnica, koja će biti korišćena za eventualne pacijente na virus Korone, a prema potrebi može lako da se dislocira u neku od pribojskih mesnih zajednica.

Podsetimo, Priboj je u okviru Doma zdravlja u novom delu grada, već opremio stacionarnu dnevnu bolnicu za pacijente zaražene korona virusom.