slideshow04

Vesti

Konstituisana Skupština opštine Priboj

Novi saziv Skupštine opštine Priboj konstituisan je u utorak, 18.avgusta. Od 41 odbornika, koliko čini sastav lokalnog parlamenta, mandati su potvrđeni za 40 odbornika, koliko je i prisustvovalo konstitutivnoj sednici, a izveštaj o rezultatima sprovedenih, junskih izbora, podneo je Radoš Kruškonja, predsednik Opštinske izborne komisije.

Do izbora rukovodstva Skupštine, sednicom su predsedavali najstariji odbornik Branko Đurović, član PUPS-a, kome su u radu pomagala dva najmlađa odbornika, Momir Janović iz SPS i Suzana Koldžić iz Zdrave Srbije.

konstitutivna sednica so priboj 2020

Za predsednika SO Priboj izabran je Boris Mrdović, master pravnik, sa liste Aleksandar Vučić, Ivica Dačić - za našu decu, koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu dužnost.

Za zamenika predsednika Skupštine opštine Priboj izabran je Esad Mehović, odbornik sa liste akademik Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja.

Za sekretara Skupštine postavljena je Milica Drobnjaković, diplomirana pravnica, koja je i do sada obavljala ovu dužnost.

Za predsednika opštine Priboj izabran je Lazar Rvović, diplomirani pravnik, sa liste Aleksandar Vučić, Ivica Dačić -za našu decu, koji je u prethodna tri mandata obavljao dužnost predsednika Opštine. Za zamenika predsednika opštine Priboj, izabran je Saša Vasilić, diplomirani inženjer elektrotehnika, sa liste Aleksandar Vučić, Ivica Dačić - za našu decu, koji je i u prethodnom mandatu obavljao istu funkciju.

Za članove Opštinskog veća izabrani su, Nenad Penezić, profesor srpskog jezika i književnosti, Novko Prijović, penzioner, Jasmin Hadžović, preduzetnik, dr Jasminko Toskić, specijalista neurologija, Vujadin Radović, preduzetnik, Dragan Ljeljen, novinar i Drago Drobnjaković, preduzetnik.

Na lokalnim izborima u opštini Priboj učestvovalo je šest izbornih lista. Izborna lista Aleksandar Vučić, Ivica Dačić - za našu decu, osvojila je 28 odborničkih mandata, lista Akademik Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja dva mandata, lista Zdrava Srbija - Milan Stamatović pet mandata, lista Najbolje za Priboj SDP – LDP dr Jasminko Toskić – Jasmin Hodžić 3 mandata, lista SDA dr Sulejman Ugljanin dva mandata i Pokret obnove kraljevine Srbije – za Priboj pravih vrednosti, jedan mandat.

Zbog izbora na funkcije predsednika i zamenika predsednika Opštine, Skupština je konstatovala prestanak odborničkih mandata Lazaru Rvoviću i Saši Vasilić, kao i dr Jasminku Toskiću, koji je izabran za člana Opštinskog veća. Iz ličnih razloga ostavku na mesto odbornika u SO Priboj podneo je Jasmin Hodžić, što je Skupština takođe verifikovala.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, konstitutivna sednica SO Priboj održana je u velikoj sali Doma kulture, uz poštovanje svih preporučenih zaštitnih mera.