slideshow04

Vesti

Škole u Priboju spremno dočekuju novu školsku godinu

Sve pribojske škole spremno dočekuju novu školsku godinu, uz poštovanje svih preporučenih preventivnih mera zaštite i uz doslednu primenu upustva o radu Ministarstva prosvete, zaključak je sa sastanka direktora svih pribojskih škola sa čelnicima lokalne samouprave, koji je održan u utorak, 25.avgusta.

Sastankom je predsedavao Boris Mrdović, predsednik SO Priboj, a skupu su još prisustvovali i Nenad Penezić, član OV zadužen za obrazovanje, kao i dr Vladimir Milinković, direktor Pribojskoj Doma zdravlja.

opstina skole 2020

Lokalna samouprava je tu da svim školama, odnosno đacima i njihovim roditeljima, ali i svim zaposlenima u ovim školskim ustanovama, omogući što adekvatnije uslove za rad.

Tako će opština Priboj pomoći da do prvog septembra licencirana firma izvrši dezinfekciju prostora u svim školama, rekao je Boris Mrdović i dodao da će lokalna samouprava pomoći i u nabavci zaštitne opreme pre svega rukavica i maski za sve zaposlene, kao i potrebnog broja skafandera za jednokratnu upotrebu.

"Preko JKP Usluga škole će moći koristiti i sredstva za dezinfekciju na bazi hlora, a preko Doma zdravlja obaviće se i edukacija radnika školskih ustanova za dezinfekcije, u slučaju pojave korona virusa u školi.", istakao je Mrdović, uz apel roditeljima, da posvete više pažnje svojim školarcima, kako bi se što uspešnije premostila trenutna situacija sa pandemijom koronavirusa.

Sve pribojske škole organizovaće nastavu shodno predloženim upustvima Ministarstva prosvete, gde će se sprovoditi kombinovani model. Kod osnovnih škola niži razredi će neposredno pohađati nastavu, a viši razredi će se kombinovati - dan nastava na daljinu, dan u školskim klupama, dok je ta kombinacija kod srednjih škola na sedam dana.