slideshow04

Vesti

Kompletirano stepenište za Rabrenovac

Ono što je započeto polovinom avgusta, kompletira se ovih dana. U pitanju je stepenište za veću bezbednost pešaka iz naselja Rabrenovac, kao sigurna veza do pešačke staze pored Lima. Isto za cilj ima veću bezbednost pešaka, da se oni, kao do sada ne bi kretali pored magistralnog puta, odnosno državnog puta Uvac–Priboj, što je svakako bilo nebezbedno, jer ne postoji trotoar pored puta, pa zbog toga, na ovoj deonici, nisu bile retke ni saobraćajne nezgode sa neželjenim posledicama, pa čak i smrtnim ishodom.

Pre nepunih mesec dana urađeni su staza i stepenište od magistralnog puta do pešačke staze, koja od Mramorja vodi do starog dela Priboja, a danas je završeno nešto manje stepenište sa druge strane magistralnog puta, u pravcu pešačkog prelaza. Tako će se izbeći to da žitelji Rabrenovac, koji se kreću pešice, ne ulaze u raskrsnicu za ovo naselje i time ugroze svoju bezbednost.

stepeniste rabrenovac 2020

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja je ovaj problem prepoznao kao kritičnu tačku i odmah, pristupio njenom rešavanju, kaže Drago Drobnjaković, predsednik Saveta. Tako je sada kompletirano stepenište sa obe strane državnog puta, postavljena je i metalna ograda, a preostaje još da se završi i javna rasveta na ovom delu, kako bi vozači u noćnim satima. lakše uočavali pešake, koji na označenom mestu prelaze kolovoz magistralnog puta - ističe Drobnjaković.

Sredstva za ovaj deo stepeništa obezbedila je opština Priboj, a radove su izveli neimari JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.