slideshow04

Vesti

Održana treća sednica Skupštine opštine Priboj

Poslednje zasedanje SO Priboj u ovoj godini, održano 17.decembra, obeležio je obiman dnevni red od čak 28 tačaka, što je prouzrokovalo i pomalo maratonsku raspravu, na šta je možda uticao i značaj odluka i tema o kojima se raspravljalo.

Goruća tema ne samo ovog zasedanja, nego i godine na izmaku je pandemija korona virusa. U Priboju je od početka epidimije koronavirusa pregledano 6.176 građana, dosta njih je bilo pozitivno, mnogi su i hospitalizovani, a na žalost određen broj je i izgubio bitku sa ovim virusom. Epidemija ne jenjava pa medicinsko i pomoćno osoblje, danonoćno ulažu nadljudske napore, da pomognu svim pacijentima. Lokalna samouprava pomogla je u opremanju kovid ambulante, nabavci sanitetskog materijala i opreme, a trenutno finasira i novih 25 radnika.

Lokalni parlament, usvojio je Budžet opštine Priboj za 2021.godinu koji iznosi 1.383.687.000,00 dinara. On je razvojni i pre svega investicioni, jer je dobra podloga za druge brojne projekte.

Odbornici SO Priboj, usvojili su i Odluku o trećem rebalansu budžeta opštine Priboj u ovoj godini, koji je u odnosu na prethodni rebalans manji za 4,84 odsto.

Lokalni parlament utvrdio je i Kadrovski plan Opštinske uprave Priboj u narednoj godini, nove iznose opštinskih komunalnih taksi, Odluku u pristupanju izmene Plana generalne regulacije gradskog područja, a uz dosta primedbi prihvatili su izveštaj o radu Regionalne sanitarne deponije „Banjica“.

Odbornici lokalne skupštine imali su i primedbe ali i pohvale na rad pribojskih javnih preduzeća i ustanova, mada su ipak na kraju jednoglasno ili većinom glasova dali saglasnost na njihove programe rada u 2021. godini, kao i na strategije Razvoja socijalne zaštite i Unapređenja predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području opštine Priboj, u narednom četvorogodišnjem odnosno petogodišnjem periodu.

Lokalni parlament ponovo je imenovao vd direktore Turističke organizacije i Sportskog centra Priboj, pa će ove funkcije i u narednom periodu obavljati Vladan Radović, odnosno Savo Spasojević.

Na početku sednice potvrđeni su mandati novim odbornicima Edinu Ćeloviću i Aleksandru Karadžiću sa liste Zdrava Srbija Milana Stamatovića, a na kraju sednice ostavku na odbornički mandat, zbog zauzetosti profesionalnim obavezama, podneo je Fahrudin Alagić, odbornik Stranke Pravde i Pomirenja.

Treća sednica SO Priboj u ovom sazivu završena je pitanjima i predlozima odbornika, u ime svojih birača, a ona su se uglavnom odnosila na putnu i komunalnu infrastrukturu, odnosno asfaltiranje puteva i ulica, kao i rešavanje problema vodovodne i kanalizacione mreže, pogotovu u prigradskim područjima.