slideshow04

Vesti

Informacija za interno raseljena lica o mogućnosti da ostvare svoje biračko pravo na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji 17. oktobra 2021. godine

Obaveštavamo vas da će se lokalni izbori na Kosovu i Metohiji održati dana 17. oktobra 2021. godine.

Obaveštavamo sva zainteresovana interno raseljena lica sa Kosova i Metohije da svoje biračko pravo mogu ostvariti ukoliko poseduju važeću ličnu kartu izdatu od strane privremenih institucija samouprave u Prištini ( lična karta izdata na KiM).

Lica ISKLjUČIVO moraju glasati na biračkom mestu u opštini gde imaju prijavljeno prebivalište. Naglašavamo da se mora glasati na biračkom mestu gde je lice upisano u Centralnom biračkom registru.

Za sve zainteresovane biće organizovan autobuski prevoz do biračkih mesta na Kosovu i Metohiji. Polazak na Kosovo i Metohiju planiran je u ranim jutarnjim časovima u nedelju 17. oktobra 2021. godine sa glavne autobuske stanice u svim mestima, osim Beograda gde je planiran polazak ispred Sava centra kao i Niša – polazak ispred Super Vera u Nišu.

Svi zainteresovani građani mogu se javiti na kontakt telefon 0800/ 201-011 gde će dobiti sve potrebne informacije.

Molimo vas da da svim zainteresovanim licima pružite neophodne informacije, da na vidnom mestu istaknete broj kontakt telefona za informisanje, prosledite lokalnim medijima spot koji vam dostavljamo u prilogu. Ujedno vas molimo da u tabelu koju dostavljamo u prilogu, upišete sve zainteresovane koji vam se obrate u vezi sa predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije