slideshow04

Goran Despić dobio priznanje "Zaslužni građanin opštine Priboj"

U subotu 2. avgusta, na svečanom prijemu u kući Koste Jevđevića u Starom Priboju, Goran Despić dobio je priznanje "Zaslužni građanin opštine Priboj", za izuzetne zasluge u razvoju Pribojske banje. Priznanje je u ime opštine Priboj uručio predsednik Opštine, Lazar Rvović.

Goran Despić, ktitor i obnovitelj crkve Svetog Ilije u Pribojskoj banji, zaslužan je i za rekonstrukciju bazena na banjskim izvorima iznad manastira, koja je urađena po najvišim svetskim standardima i u veoma kratkom roku. Rekonstrukcija je rađena u dogovoru sa Eparhijom Mileševskom, koja je rekonstruisane bazene stavila već na korišćenje žiteljima Banje, građanima Priboja i svima koji dođu u Pribojsku banju.

Dodeli priznanja prisustvovala je i Goranova supruga Tatjana, pomoćnik predsednika Opštine za lokalni ekonomski razvoj Krsto Janjušević, predsednik SO Saša Vasilić i direktori Zavičajnog muzeja i Turističke organizacije Priboj, Savo Derikonjić i Vladan Radović. Na prijemu je bačen kratak osvrt na istoriju Priboja i Pribojske banje i poznate donatore Priboja kroz istoriju. Preuzimajući priznanje, Goran Despić je istakao zadovoljstvo zbog rešenog imovinsko-pravnog statusa Banje, za šta je zasluge pripisao prvom čoveku opštine Lazaru Rvoviću, ističući da su rešeni imovinsko-pravni odnosi bili preduslov za ovu veliku investiciju.

priznanje goranu despicu dodela
pribojska banja 2
priznanje goranu despicu