slideshow04

Održana 67. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 67. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su donete neke od suštinskih odluka za unapređenje obavljanja komunalnih delatnosti ali i javnog prevoza na teritoriji opštine Priboj, koje su sada usklađene sa krovnim zakonima države.

Današnjem zasedanju prisustvovali su i predstavnici inspekcijskih službi Opštinske uprave Priboj, komunalni i saobraćajni inspektori. Predsedavajući Veća, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je povodom prve tačke dnevnog reda Predloga odluke o komunalnim delatnostima, da se na jednoj ovakvoj odluci dugo i studiozno radilo i da će kao takva služiti kao osnov za unapređenje komunalne delatnosti ali i zaštite životne sredine na teritoriji opštine Priboj. Konstatujući da se radi o dobroj odluci, predsednik Opštine i članovi Veća saglasili su se da nadzor isnpekcijskih službi morati biti povećan i efikasniji, pogotovo u letnjem periodu. Odlukom o komunalnim delatnostima utvrđene su osnovne odredbe i istom se prvi put regulišu na najbolji način prave i obaveze vršioca i korisnika komunalne delatnosti. Precizno je određeno kome se poverava obavljanje delatnosti, uslovi i način odrganizovanja komunalnih delatnosti, utvrđivanje cene kao i neke posebne odredbe. Odluka je usklađena sa važećim Zakonom o komunalnim delatnostima 88/11.

Utvrđen je i Predlog odluke o javnom prevozu putnika na području opštine Priboj, koja se takođe usklađuje sa važećim zakonskim aktima. Izmene su napravljene kod naziva linija, tako da su pobrojane linije i autobuska stajališta, ali su i precizno definisani linijski i vanlinijski prevoz, uslovi za određivanje stajališta i način poveravanja obavljanja javnog linijskog prevoza putnika, nadzor, kaznene odredbe i prelazne i završne odredbe.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

53-sednica-opstinskog-veca