slideshow04

Stara Raška obradovala mališane Priboja novčanim donacijama

Za oko 900 dece iz ugroženih porodica i porodica sa više dece, sa teritorije Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Sjenice, u petak 5. januara podeljena su novčana sredstva od oko 5 miliona dinara. Tradiciju dugu 11 godina, Humanitarna organizacija "Stara Raška" nastavila je i ove godine, te je u pribojskom Domu kulture podelila novčana sredstva i za mališane slabijeg materijalnog stanja iz Priboja, kao donaciju koju je obezbedila sestrinska humanitarna organizacija iz Kanade.

U Priboju je podeljeno ukupno 270 novčanih poklona od po 5.000 dinara. Obraćajući se prisutnima, predsednik Upravnog odbora HO "Stara Raška" Milovan Ivanović, istakao je humanost i posvećenost porodice Varaklić iz Kanade, koja je kroz pomoć i novčane poklone za Božić, za decu Raške oblasti donirala oko 500.000 evra.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, zahvaljujući se donatorima na poklonima za decu i na višegodišnjoj dobroj saradnji, istakao je da živimo u teškim vremenima i "Da kao što je pre nekoliko dana u svojoj besedi u manastiru Dubnica rekao naš episkop Mileševski Atanasije, da nas je istorija naučila da teško vreme da šansu određenim ljudima da zasijaju posebnim sjajem, i tu i takvu šansu su iskoristili porodica Varaklić i ovi divni ljudi koji su angažovani u Humanitarnoj organizaciji „Stara Raška“, rekao je Rvović. On se u ime građana opštine Priboj zahvalio na posvećenosti "Stare Raške" u njihovoj humanitarnoj misiji, zahvaljujući kojoj više od deceniju daruju i uvek obraduju naše najmlađe.

Ovo je jedanaesta godina zaredom kako Humanitarna organizacija "Stara Raška" obezbeđuje poklone i novčanu pomoć za decu iz porodica sa više dece i materijalno ugroženu decu, sa teritorije Stare Raške, opština Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica.

HO Stara Raska 2018