slideshow04

Završena izgradnja odvodnog kanala u Pribojskoj banji

Danas su zvanično završeni radovi na izgradnji odvodnog kanala u Pribojskoj banji, koji je predat na upotrebu, nakon što su ih obišli i predstavnici Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, koja je finansirala radove.

Sredstva su lokalnoj samoupravi odobrena od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a vrednost radova iznosila je 2.313.997,00 din bez PDV-a. Radi se o odvodnom kanalu na putu ka Gračanici, čija je dužina 390 m.

Za izvođača radova na izgradnji kanala, najpovoljniji ponuđači su bile firme GR Rovčanin-inžinjering Prijepolje i HBSS Prijepolje, koje su na tenderu učestvovale sa zajedničkom ponudom.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima trenutno finansira više projekta na teritoriji opštine Priboj, ukupne vrednosti oko 30 miliona dinara, izgradnju dva mosta prema Sjeverinu, uključujući i projekat izgradnje odvodnog kanala na Banji i vodovod u Goduši, koji su privedeni kraju. U toku su i javne nabavke za projekat potpune rekonstrukcije Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ "Desanka Maksimović", ukupne vrednosti oko 407 miliona dinara, kao i za projekat radova na izgradnji atmosferske kanalizacije u ulicama Danila Jaukovića, Rifata Burdževića i Ive Lole Ribara, ukupne vrednosti 9,3 miliona dinara.

kanal banja