banner-mosi2018

Svečano otvorene 55.MOSI PRIBOJ 2018

Uz zvuke fanfara i nacionalne himne Srbije, danas su u Priboju svečano otvorene 55. po redu Međuopštinske sportske igre Priboj 2018. Od danas pa sve do 8.jula u Priboju će se tamičiti više od 2200 sportista iz 24 opštine tri države regiona. Čast da igre proglasi otvorenim imao je košarkaški reprezentativac Srbije, inače Pribojac, Marko Gudurić.

Sportisti iz tri države takmičiće se u fudbalu, košarci, atletici, odbojci, rukometu, streljaštvu, šahu, planinarstvu, malom fudbalu, sportskom ribolovu, stonom tenisu, odbojci na pesku, karateu, tenisu i biciklizmu. U para MOSI delu nadmetanje će se organizovati u četiri discipline.


Priboj je dočekao MOSI sa renoviranom sportskom infrastrukturom. Stadion je dobio novu atletsku stazu, nove trbine na koje su postavljene stolice. Svih devet multifunkionalnih igrališta je presvučeno novim slojem asfalta i odgovarajuće podloge. Renovirana je i ribarska staza na Limu. Vrednost obnove sportskih borilišta i infrastrukturnih radova u gradu je 200 miliona dinara, za šta je finansijsku pomoć obezbedila i Vlada Republike Srbije.

Na 55. MOSI nastupiće ekipe i pojedinci iz Priboja, Prijepolja, Užica, Čajetine, Sjenice, Požege, Arilja, Nove Varoši, Bajine Bašte, Ivanjice, Kojserića, Novo Pazara Tutina (Srbija), Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Gusinja, Petnjice, Plužina, Pljevalja (Crna Gora), Višegrada, Foče, Sokoca, Čajniča, Goražda, Novog Goražda, Rudog, Rogatice i Kalinovika iz BiH Federacije i Republike Srpske.

Otvaranje 55.MOSI bilo je u znaku sportista i kulturno-umetničkog programa iz opština regiona, a prvog dana biće odigrana fudbalska utakmica Priboj-Požega, kao i takmičenja na atletskoj stazi, i to trke 800m žene i 1500 m muškarci.

Večeras od 21:30 na gradskom trgu nastupa Sergej Ćetković, a narednih dana Leksington bend, Dženan Lončarević i Halid Bešlić.

55 mosi otvaranje