slideshow04

Priboj dobio video nadzor

Postavljanjem 12 kamera visoke rezolucije u gradskom području, u okviru projekta "Priboj siguran grad", doprineće se većoj bezbednosti građana i boljoj zaštiti njihove imovine. Danas je u PS Priboj video nadzor zvanično pušten u rad, a postavljaenje video nadzora, nabavku kamera, radove, povezivanje, održavanje sistema i zakup telekomunikacionih usluga finansirala je lokalna samouprava, kroz Savet za bezbednost u iznosu od 4,5 miliona dinara bez PDV-a.

video nadzor u priboju 1

Sistem video nadzora, koji čine 12 kamera na ključnim tačkama u gradu, od danas je zvanično pušten u rad, iako je u probnom radu već od 55.Međuopštinskih sportskih igara, kada su ga policijski službenici probno koristili u nadgledanju šireg gradskog jezgra, obzirom na veliki broj posetilaca u gradu.

Načenik PS Priboj, Branimir Stanišić, zahvalio se lokalnoj samoupravi na pomoći u realizaciji ovog projekta, rekavši da je Priboj tako postao jedan od retkih gradova koji imaju video nadzor, što će u znatnoj meri unaprediti efikasnost rada policije i suzbijanje svih oblika kriminala.

"Policijski službenici Policijske stanice Priboj u toku 24 časa pratiće ovaj sistem video nadzora i reagovaće na određene pojave i događaje koje mogu ugroziti bezbednost građana Priboja", rekao je Stanišić.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, rekao je da se lokalna samouprava pri nabavci opreme trudila da tenderske uslove postavi tako, kako bi se dobila najkvalitetnija oprema.

"Pokrivene su zone od ulaska do izlaska u grad, od skvera u Starom Priboju do Opštine, preko Luke, nekoliko lokacija u gradskom jezgru novog dela grada, kao i na raskrsnicama na Jarmovcu i na krivini kod Banje.", rekao je Vasilić, ne isključujući mogućnost da se broj kamera poveća u skladu sa potrebama PS.

Vasilić je rekao da se radi o kamerama koje snimaju 24 sata dnevno, da su same po sebi najsavremeniji sistem trenutno, da imaju mogućnosti raznih senzora i alarma, mogu da se koriste i za merenje temperature i buke, kao i različitih parametara koji su potrebni u radu, a takođe imaju i mogućnost komunikacije, tako da operateri iz MUP-a mogu preko kamera da upozore građane ako postoji neka opasnost u tom reonu.

Kamere koje su postavljene na 12 ključnih lokacija u gradu, snimaju 24 sata i svi snimci koji se nalaze na Telekomovom serveru moći će da se pregledaju 30 dana unazad. Radi se o jako bezbednoj mreži, koja je interna i nema pristup preko Interneta, a samo jedno lice u PS Priboj je ovlašćeno za pregledanje snimaka u poslednjih 30 dana.

video nadzor u priboju 2