slideshow04

Održan 11. Međunarodni limski biatlon Priboj-Rudo-Setihovo

U subotu 28. jula održan je 11. po redu Međunarodni limski biatlon Priboj-Rudo-Setihovo. Ove godine biatlon je na predlog građana pomeren dve nedelje ranije, kako bi na istom mogli da učestvuju oni koji su na privremenom radu u inostranstvu, a isti je ponovo okupio zaljubljenike u adrenalin i boravak na vodi.

Biatlon je okupio više stotina učesnika, posmatrača i zaljubljenika u adrenalin i prirodu, a više od polovine učesnika činile su posete sa strane, pretežno iz Niša, Beograda, Pala, Novog Sada i drugih gradova iz zemlje, dok je bilo i raftera iz inostranstva.

U sklopu Limskog biatlona održana je biciklistička trka Priboj-Rudo u dužini od 18 km. Biatlon podrazumeva dve sportske discipline, rafting i biciklizam, a ukupna dužina regate je 33 km. Od prošle godine biatlon nije vezan za termine programa prekogranične saradnje, preko koga je ranije finansiran, pa je održavanje na predlog građana pomereno dve nedelje ranije, kako bi moglo da učestvuje što više onih koji su na privremenom radu inostranstvu.

Organizatori manifestacije su TO Priboj i Javna ustanova za sport i turizam Rudo.

11 limski biatlon