slideshow04

Ilindanski dani u Pribojskoj banji

Turistička organizacija Priboj i ove godine, organizovala je kulturnu manifestaciju "Ilindanski dani", koja sada već tradicionalno, neguje tradiciju i običaje, a u isto vreme neguje i saboravanje. Blagoslovom i uvodnim obraćanjem Episkopa Mileševskog, otvoreni su još jedni Ilindanski dani, etno koncertom koji je ove godine okupio rekordan broj posetilaca.
 
Turistička organizacija Priboj još 2005. godine ustanovila je Manifestaciju Ilindanski dani, a ove godine organizacija je delom prepuštena manastiru Sveti Nikola, u susret jubileju od 800 godina Mileševske eparhije. Manifestacija je ustanovljena zarad očuvanja izvornog i narodnog stvaralaštva a iz godine u godinu interesovanje posetilaca Pribojske banje za istu raste.
 
Tokom Ilindanskih dana na Banji posetiocima su u ponudi prodajna izložba "Zlatne ruke", etno koncert i pripremanje tradiocionalnih jela, sportska nadmetanja, ali i druženje i zabava. Dobra posećenost i veliko interesovanje, dobra su priprema pred naredni jubilej od 15 godina Ilindanskih dana u Pribojskoj banji. 
ilindanski dani 2018