slideshow04

Уређење Рабреновачког и потока Речица

У општини Прибој овог лета реализује се пројекат "Уређење водотокова другог реда". Средства од 100 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Тако су у пуном јеку радови на регулисању Рабреновачког потока, у МЗ Рача, где је при крају изградња прве од две уставе, која је преградила поток и зауставиће бујицу, да носи све пред собом. Устава је висока 6 метара, у темељима је дуга 12, а у завршној основи чак 22 метра, док је зид дебљине један метар. У ову уставу, заједно са бетонским косинама и бетонираним коритом, биће уграђено око 300 кубика бетона. Непуних 100 метара низводно биће изграђена још једна устава готово истих димензија, а радови би требало да буду завршени за 15 дана.

Квалитетом радова, које изводи фирма "Караџић" из Прубојске Бање, као и поштовањем рокова, задовољни су и челници општине Прибој председник Лазар Рвивић и заменик председника Саша Василић. Они су се на лицу места уверили да завршетком радова, преко 30 домаћинстава у Доњем Рабреновцу, више неће морати да стрепи за своје куће и имања када овај поток бујичар подивља и носи све пред собом.

При крају су и радови на регулацији потока Речица, где су постављене бетонске цеви Ø2000, проширен мост и саобраћајница на том делу која ових дана треба и да се асфалтира. Прочишћавање канала, мањих потока и пропуста према овогидишњем пројекту већ је одрађено.

zavrsetak vodotokova II reda