slideshow04

Јована Спасић из Скопља победница у говорењу поезије на фестивалу "Дани Данила Лазовића"

Јована Спасић, студнет глуме на факуктету драмских уметности из Скопља, Северна Македонија, победник је такмичења у говорењу поезије на седмом фестивалу “Дани Данила Лазовића” у Прибоју, који се у граду на Лиму одржао од 22. до 25. октобра.

Фестивал је одржан под слоганом “Поезија су људи”, а на финалној и такмичарској вечери 25.октобра наступило је 11 студната глуме из земље и региона, а одлуку о победнику донео је стручмни жири којим је председавао познати професор из Београда Радован Кнежевић, а чланови су били и глумачка дива Даница Максимовић, оперски певач Оливер Њего, драмски уметници Јелена Стајковац из Александровца и Душан Ковачевић из Подгорице.

pobednica ddl 2019

Победници фестивала Дани Данила Лазовића у говорењу поезије припала је награда општине Прибој од 1.000 евра,коју је уручио председник општине Лазар Рвовић.

Победник интернет конкурса у говорењу поезије, који је био бројнији него икада, је Јован Мацет коме је припала награда од 20.000 динара.

Фестивал се одржава у част барда југословненског и српског глумишта који је своју глумачку каријеру и почео победама у говорењу поезије, а касније иако је стигао до небеских глумачких висина, није се одрекао своје прве љубави, а у казивању поезије био је ненадмашан, памте његове колеге, које већ седам година долазе у Прибој да својим наступима, на даскама што живит значе, оживе сећања и драге успомене на великог уметника и великог човека Данила Лазовића.

Организатори и овогодишњег фестивла Дани Данила Лазаовића били су Дом културе Пиво Караматијевић и Завичајни музеј из Прибоја, а покровитељ је и ове године била Општина Прибој.

Током четири фестивалска дана прибојска публика имала је прилику да ужива у позоришним представама да слуша монодраме, ужива у филмској музици, диви се српском небеском глумишту на изложби портрета.

Биоскопске сале су биле препуне током свих програма, па задовољство укупном сликом фестивала не скрива директор ове манифестације глумац Милорад Дамјановић, који већ прави планове за следећи,Осми фестивал Дани Данила Лазовића, у Прибоју, октобра наредне године.