slideshow04

Потписан уговор о изградњи Регионалног стартап центра у Прибоју

Уговор о изградњи Регионалног стартап центра потписали су 13. децембра председник општине Прибој Лазар Рвовић и Александар Вучур директор АрТек инжењерига, фирме која је имала најбољу понуду на јавном тендеру. Потписивањем овог Уговора отпочиње реализација пројекта вредног 50 милиона динара, који ће са 42,100.000 финансирати Министарство за иновације и технолошки развој Републике Србије, док ће општина сопственим средствима финансирати део око изградње и реконструкције простора у износу од 8,8 милиона динара.

Захваљујући се Министарству за иновације и технолошки развој, председник општине Лазар Рвовић је истакао значај изградње првог оваквог центра на Златиборском округу и четвртог у Србији, што је још један показатељ опредељења Владе Србије да Прибоју као стратешком месту, уз ревитализацију школа у вредности од преко 500 милиона динара у овој години, помогне и са овим стартап центром који ће имати непроцењив значај за образовање, иновације и даљи одрживи развој Прибоја.

startap centar potpisivanje ugovora

Директор АрТека Александар Вучур је потврдио да је ова реномирана фирма спремна да спрам рока од 90 дана и временских услова заврши врло комплексне радове у дијапазону од гађевинских адаптација простора, хидротехничких радова, машинске инсталације и других, где је постигнут и начелни договор да у сваком сегменту у ком то пројекат дозвољава, ангажује и локалне извођаче и радну снагу што би био још један бенефит за општину Прибој.

Координатор Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју Данило Пријовић казао је да је отварањем стартап центра планирана сарадња са привредним субјектима из Златоборског округа како би им се омогућило унапређење производње. Такође сарадња ће се одвијати и са непривредним субјектима као што су школе, локалне самоуправе, здравство као и безбедносне структуре.

Директор Индустријских паркова Прибој Миломир Лучић је истакако да ће предузеће као коапликант пратити и помагати у свим процесима изградње и техничког пријема центра, и након отпочињања ради узети учешће у максималном коришћењу центра у интересу развоја града, Слободне зоне и Индустријских паркова Прибој.

Према речима потписника Уговора , циљ пројекта је обезбеђивање потребних услова и једнаких шанси за реализацију и развој иновационог предузетништва и иновационих идеја кроз унапређење инфраструктурних услова за развој иновација у привреди на територији општине Прибој и целокупног Златиборског округа.