slideshow04

Одржан Турнир пријатељства у Прибоју

У организацији Савеза за церебралну и дечју парализу Србије и Друштва за дечју и церебралну парализу општине Прибој, у понедељак, 28.септембра у хотелу „Лим“, одржан је трећи по реду Турнир пријатељства у шаху.

Учешће је узело пет екипа, а поред домаћина, ту су још били и шахисти особе са инвалидитетом из Београда, Свилајнца, Зајечара и Дољевца.

odrzan sahovski turnir 2020

Турнир је започео одавањем поште недавно преминулој активисткињи Друштва за ДЦП Прибој, Снежани Стојић, која је неуморно радила на његовој организацији, јер је турнир требао да се одржи у јуну, али је због пандемије корона вируса, одложен за јесен.

Учеснике Турнира пријатељства поздравили су представници организатора и домаћина Ивана Анђелковић, секретар Савеза за церебралну и дечју парализу Србије и Славиша Шушањ, председник Друштва за ДЦП Прибој.

У име општине Прибој учеснике и госте поздравио је председник општинске Скупштине, Борис Мрдовић, који је поручио да ће локална самоуправа и даље помагати рад овог Друштва али и организацију оваквих манифестација и пожелео да гости из нашег града понесу само лепе и драге успомене.

Уз захвалност општини Прибој, што значајним средствима помаже рад особа са инвалидитетом, Јулијана Станисављевић из Министарства за рад, запошљавање, борачку и социјалну политику, повалчењем првог потеза на шаховској табли, отворила је турнир, уз поруку - Без обзира на резултате, које ћете остварити на 64 поља, данас сте сви победници, а изгубио је само онај ко није дошао.

На турниру је прво место припало домаћину, који је остварио све победе. Екипу су чинили Славиша Шушањ, Шефик Кријешторац и Зоран Стевановић, док је резерва био Данило Стојић.

Друго место припало је шахистима из Београда, трећи су били Зајечарци, четврти је Свилајнац и пети Дољевац.

Савез за церебралну и дечју парализу Србије, уз помоћ ресорног Министарства, за најбоље је обезбедио медаље и пехаре, а додељене су и захвалнице свима, који су помогли организацију овог турнира.

Подсетимо, први Турнир пријатељства одржан је пре две године у Новом Саду, а прошле године у Панчеву. На првом турниру победници су такође били шахисти Прибоја, док су на прошлогодишњем турниру, заузели друго место.