slideshow04

Одржана трећа седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа у Прибоју, у уторак, 7.октобра, заседали су по трећи пут у новом сазиву. На дневном реду  нашло се 8 тачака, а за следећу седницу повучен је Извештај о пословању у 2019.години, ЈП „Топлана“ Прибој.

На седници је доминирао предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Прибој за 2020.године. У питању је други ребаланс општинског Буџета, који сада износи 1.417.215 000,00 динара и у односу на претходни, мањи је за 79.098.000 динара односно 5,3 одсто.

3 sednica opstinskog veca 2020

Умањење се углавном односи на капиталне инвестиције, које евиднтно неће бити завршене у текућој години, или неће бити завршене у планираној мери, као што су изградња Спортско -рекреативне зоне, односно стадиона у Прибојској Бањи или планираног асфалтирања одређених путних праваца.

"С обзиром да ни прошлогодишњи програм асфалтирања још није завршен, јер Путеви Ужице то не могу да постигну, иако су од почетка грађевинске сезоне на подручју наше општине, нема потребе да расписујемо нови тендер за асфалтирање нових путних праваца планираних за ову годину, кад је извесно да, због преосталог времена, неће бити урађени у овој години. ", образложио је председник Општине и председавајући Општинског већа Лазар Рвовић.

Повећане су и одређене ставке, примера ради за почетак реконструкције улице 12.јануар у Старом Прибоју, као и за набавку опреме, ангажовање нових кадрова и остале трошкове у здравству.

Већници су прихватили и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о давању сагласности ЈП „Топлана“ Прибој за учешће у програму „Подстицање обновљиве енергије,развој тржишта биомасе у Републици Србији“,где је за изградњу нове градске топлане на биомасу, нових топловода и подстаница, на предлог консултаната, у укупном буџету планирана и резерва од 50 хиљада еура.

Чланови Општинског већа једногласно су прихватили и предлог Одлуке о утврђивању процене ризика од могућих катастрофа у општини Прибој, на шта је већ сагласност дао МУП Србије односно Сектор за ванредне ситуације.

Већници Прибоја прихватили су и допуне Статута новоформиране установе Центар за развој услуга социјалне заштите, којим се одређене услуге социјалне заштите са републичког преносе на локални ниво, а прихваћен је и Оперативни план одбране од поплава на подручју општине Прибој за воде другог реда.

На трећој седници Општинског већа, у овом сазиву, без расправе, прихваћени су Извештаји о пословању прибојских јавних предузећа у 2019.години – ЈКП Услуга и ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Дневни ред седнице можете погледати овде.