slideshow04

За капиталне инвестиције у Прибоју 40 милиона евра

Без обзира на епидемију корона вируса и последице које са собом носи, по реализацији значајних пројекта, година на измаку у општини Прибој била је најбоља у последњој деценији, рекао је на седници Општинског већа председник Општине, Лазар Рвовић. Према плановима за наредну годину, у буџету али и кроз бројне пројекте, биће опредељено преко 40 милиона евра за капиталне инвестиције, које су или започете или се њихова реализација очекује у наредној години.

Само у општинском буџету за 2021. годину, за капиталне инвестиције планирана су 383.810.000,00 динара или 27,8 одсто укупног буџета, рекао је заменик председника општине Прибој, Саша Василић.

Тренутно је у техничкој контроли код Канцеларије за управљање јавним улагањима пројекат реконструкције прибојске Гимназије, а ових дана приводи се крају и пројекат базена у комплексу школа у Новом Прибоју. Очекује се и да прође пројекат енергетске ефикасности ОШ „Никола Тесла" у Прибојској Бањи вредан близу 14,5 милиона динара, а ради се и документација за ОШ „Вук Караџић".

Било је и пројеката који су каснили, због објективних околности, али је сада њихова реализација извесна, као што је у питању реконструкција школе у Бучју, односно изградња Школе у природи у вредности од 32 милиона динара (без ПДВ), а уговор са извођачем ових дана потписан је у Министарству привреде.

Један од пројеката је и реконструкција градске пијаце у Старом Прибоју у вредности од 15 милиона динара, у старом граду је тренутно у току реконструкција зграде Дома културе и доста инвестиција на путној и комуналној инфраструктури, а све у контексту скорог почетка рада хотела са четири звездице „Терме 36.6" .

Један од капиталних пројекта је свакако и започета изградња градске топлане на биомасу, а очекује се и замена топловода и подстаница. Радови се одвијају планираном динамиком, а само овај пројекат је вредан око седам милиона евра.

Упоредо са набројаним пројектима, ради се и техничка докуменатција за нове инвестиције, које свакако имају капиталан значај за овај град, као што је, у првом реду, реконструкција Болнице и Дома здравља. Значајан пројекат је и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, који се већ налази у техничкој контроли, уз регулисање градске канализације и изградњу примарног колектора, а вредност ове инвестиције мери се, такође милионима евра.