slideshow04

Почела реконструкција пијаце у Старом Прибоју

Са првим данима марта у Прибоју започета је још једна инфраструктурна инвестиција – Реконструкција градске пијаце у старом делу града. Комплетан део зелене пијаце, на три нивоа, површине 1900 квадрата, биће наткривен.

Покривач је ПВЦ мембрана на челичну конструкцију односно закривљена текстилна архитектура, што ће бити први пример таквог покривача, не само у Прибоју него и у региону. Биће постављено и 78 нових пијачних тезги, а комплетан плато биће пресвучен новим асфалтним застором. Предвиђена су и два тзв.модуларна контејнера, један за пијачну управу, а други за три мокра чвора.

Тако ће грађани Прибоја, а поготову житељи старог дела града, добити савремену пијацу, на којој ће моћи да позавиде и много већи градски центри.

Пројекат "Реконструкција градске пијаце", вредан је 39,7 милиона динара без ПДВ-а, реализују Општина Прибој и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Одабрани извођач на тендеру је београдска фирма "АрТек инжењериг" доо, а рок за завршетак радова је 100 календарских дана.

Иначе, у старом делу града, пре готово две деценије, изграђен је објекат тзв, млечне пијаце, где се уз примену свих хигијенских стандарада продају млечни и сувомеснати производи.