slideshow04

Нове субвенције прибојском здравству

Са опадањем пандемије корона вируса, у прибојске здравствене установе стижу лепе вести. Пројекти и донације, за нове уређаје и опрему, специјализације и едукације медицинског особља, нова возила у возном парку, а све као резултат унапред припреманих пројеката, обезбеђених донација и припреме планских докумената.

"Дом здравља Прибој добио је два возила од Министарства здравља. Возило санитет за Службу хитне медицинске помоћи и путнички аутомобил, комби, за превоз пацијента на дијализу.", рекао је др Владимир Милинковић, директор Дома здравља Прибој.у међувремену се врше и припреме за стављање у функцију капиталне донације Министарства здравља прибојском здравству, у виду скенера вредног 400 хиљада евра, који је стигао прошле године.

"За стављање у функцију новог скенера била су потребна додатна средства, па нам је Министарство здравља одобрило 6.600.000,00 динара, док ће опремање адекватног простора за скенер, финансирати општина Прибој.", каже Мирко Тошић, начелник економско-финансијске службе Болнице и Дома здравља у Прибоју.

А док се испоштују процедуре, опреми простор и скенер стави у функцију, ради се и на припреми стручног кадра.

"У Болници Прибој смо већ припремили и план едукације медицинског особља за рад на новим уређајима, а одобрена је и још једна специјализација у области радиологије.", истиче др Владан Ћирковић, заменик директора Болнице Прибој.

Нови уређаји и опрема, нови кадрови, нова возила, све то ће у значајној мери подићи на виши ниво квалитет здравствене заштите у Прибоју.