slideshow04

ЈП "Топлана Прибој" – Обавештење

Имајући у виду да се у хладним данима повећава потрошња мазута, која се креће од 15 до 16 тона дневно, што вредносно износи око милион динара,  уколико у наредном периоду не дође до измирења већег дела дуговања потрошача за грејање, може доћи до прекида грејања. Средства која су потребна за куповину мазута по садашњој наплати, није могуће обезбедити, изузев уколико корисници измире стара дуговања за која су добили опомене.

Стање на тржишту мазута је поремећено па само авансна уплата може обезбедити сигурно снабдевање, док код одложеног плаћања нема сигурности и тако може доћи до прекида.
Ове грејне сезоне биће врло тешко, јер нема могућности да се мазут добије преко Републичке дирекције за робне резерве. Количине које су добијене у протеклих неколико сезона топлане нису вратиле, па за нову позајмицу нема могућности.
За не плаћање рачуна не може бити  изговор слабо грејање. У свим групним  и појединачним случајевима предузимају се мере да се стање поправи. У неколико зграда замењени су измењивачи топлоте у подстаницама, па се стање са грејањем  поправило. Где није могуће поправити стање, постоји могућност умањења рачуна али никако не постоји могућност не плаћања. Због свега овог последице ће трпети и они који редовно измирују своје обавезе.

Позивамо грађане да што пре измире своје обавезе.
ЈП Топлана Прибој
toplana priboj