slideshow04

Одржана 44. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржана 44. по реду седница Општинског већа општине Прибој, које је данас заседало у новом реконструисаном саставу. Седници Већа први пут је присуствовао нови заменик председника општине Милован Стојкановић, а у нови сазив ушли су и Хајро Бећировић, Мула Зилџевић, Миралем Гогалић и Мирослав Буквић. Тим поводом, данас је предложени дневни ред имао две тачке, јер је осим Извештаја о раду Општинске управе Прибој за 2013. годину, допуњен Предлогом Одлуке о задужењу појединих чланова Општинског већа одређеним подручјима из надлежности Општине.

У уводном обраћању председавајући, председник општине Прибој, Лазар Рвовић, поздравио је све присутне чланове новог, реконструисаног након последње седнице Скупштине општине, сазива. Он је истакао да нови састав није резултат тога што је стари лоше радио, напротив, похвалио је рад бивших чланова, као и бившег заменика председника Општине, који су у свом мандату свој посао обављали добро. Како је рекао, ово је резултат у једном делу рационализације, која доноси одређену уштеду, али и тога што се актуелној коалицији придружио и СДП, тако да је сигуран да ће се убрзо видети и значајан напредак. "Оно што нам предстоји је велики рад, много посла. Оно што је добро су први оптимистични погледи у овом новом саставу, а очигледно је и решење питања Фап-а. Сви смо сагласни да је питање Фап-а суштински важно за Прибој", рекао је председник општине Прибој, додајући да се мора озбиљно схватити одговорност у смислу располагања средстава, имајући у виду да је Прибој град људи са много проблема, пре свега социјално угрожених, којима је помоћ и те како потребна.

У оквиру расправе по првој тачки дневног реда, Предлога Одлуке о задужењу појединих чланова Општинског већа одређеним подручјима из надлежности Општине, председавајући је образложио понаособ нова задужења старих и нових чланова Већа. Председник Рвовић је рекао да ће у будућности инсистирати на томе да сваки члан Већа на Скупштини образлаже и заступа одлуке из свог ресора. На заседању су се обратили и нови чланови Већа који су се захвалили на указаном поверењу, које ће оправдати дајући свој максимални допринос. Новом Одлуком, поред послова које Општинско веће обавља као колективни извршни орган, поједини чланови Већа задужују се за одређена подручја из надлежности Општине и то:

  1. Ненад Пенезић - за подручје културе и информисања;
  2. Драго Дробњаковић - за подручје месних заједница;
  3. Никола Јоксимовић - за подручје инфраструктуре;
  4. Хајро Бећировић - за подручје пољопривреде и руралног развоја;
  5. Мула Зилџевић - за подручје образовања и односа са цивилним сектором;
  6. Миралем Гогалић - за подручје предузетништва и инвестиција;
  7. Радован Ровчанин - за подручје социјалне заштите;
  8. Миленко Милићевић - за подручје буџета и финансија и
  9. Мирослав Буквић - за подручје омладине и спорта и енергетике.

На данашњем заседању, разматран је Извештај о раду Општинске управе Прибој за 2013. годину. Чланови Већа су похвалили рад Општинске управе, која се показала као прави сервис грађана. Начелник ОУ Прибој, Миомир Чавић се захвалио на похвалама али и доброј сарадњи Општинске управе и Већа, као и Скупштине општине која је до сада подржала сва акта. Он је рекао да нас ускоро очекује измена Закона о локалној самоуправи, након чега ће бити више простора за усаглашавање рада између органа Општине. Извештај је утврђен и послат Скупштини општине на усвајање.

44 sednica opstinskog veca