banner-mosi2018

КЛЕР: “Покрени се за посао” - Продужен рок за конкурисање

Нови циклус конкурса “Покрени се за посао” који је био отворен од 15.октобра 2014. до 31.јануара 2015. године продужен је до 10. фебруара 2015. године. Разлог за продужење рока јесте велика заинтересованост грађана за конкурисање.

Програм „Покрени се за посао“ обезбеђује подршку предузетницима у започињању или унапређењу сопственог пословања кроз бесповратне донације у опреми, обезбеђивање стручних и пословних обука и пословно саветовање.

Сваке године, 100 малих породичних бизниса има могућност да покрене или унапреди сопствени посао. Искористи могућност – Покрени се за посао!

Програм обезбеђује:
- бесповратна средства у износу до 220.000 динара у виду опреме неопходне за покретање или унапређење предузетничке делатности;
- пословне и стручне обуке;
- сталну саветодавну помоћ од стране економских стручњака.

"Покрени се за посао“ програм намењен је особама са добром пословном идејом из целе Србије. Намењен је особама које краси предузетнички дух, али им због социјалног статуса нису доступни кредити комерцијалних банака.

Услови конкурса:
- пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије;
- добра и одржива пословна идеју за започињање или унапређење сопственог бизниса;
- попуњен пријавни образац.

Програм „Покрени се за будућност“ компонента је програма која је намењена младим, високообразованим људима са добром пословном идејом.

Услови су:
- млади високообразовани грађани између 23 и 35 година старости;
- студенти завршних година мастер студија или стечена диплома са акредитованог факултета са територије Републике Србије (максимално 3 године пре тренутка пријављивања на конкурс или краће);
- пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије;
- добра и одржива пословна идеја за започињање или унапређење сопственог бизниса;
попуњен пријавни образац.

Више информација погледајте овде.

pokreni se za posao 2013