banner telefoni naslovna

Договорене активности за побољшање путне инфраструктуре на територији општине Прибој

Да су Путеви Србије вољни да помогну локалним самоуправама у побољшању путне инфраструктуре, показује и данас одржан састанак у Прибоју. Директора Путева Зорана Дробњака, као и директора Путева Ужице Сабахудина Козицу примио је председник општине Прибој Лазар Рвовић са сарадницима. На састанку је било и размене позитивних искустава поводом ове тематике са председником општине Уб Дарком Глишићем.

poseta zorana drobnjaka 2

Председник Рвовић се захвалио на посети и вољи Путева Србије да на овај начин помогну локалној самоуправи и грађанима Прибоја у решавању суштинских проблема у путној инфраструктури. Данас је на састанку договорено да се реши највећи суштински проблем општине Прибој, асфалтрање 4км пута у Саставцима, те ће грађани на тај начин до својих села путовати 70% територијом Србије, рекао је Рвовић. Са друге стране, директор Путева Србије указао је да се доста улагало у путну инфраструктуру, али и да се морају решавати круцијални проблеми. Он је казао да ће у 2015. години за општину Прибој бити издвојена средства за побољшање путне инфраструктуре, не само у пограничној области. Из републичких средстава биће финансирано осим 4км пута у Саставцима и санирање клизишта на кривини на окретници код Бање, хоризонтална саобраћајна сигнализација такође на Бањи, заштитна ограда од Бање до Јармовца, проблем одводњавања до Јармовца али и санација пута Бистрица - Прибој.

Осим лепих вести за грађане Прибоја, Дробњак је прецизирао да ће се са радовима почети након престанка зимске службе, почетком априла месеца.

poseta zorana drobnjaka 1