slideshow04

Одржане 37. Лимске вечери поезије

На КОНКУРС 37. Лимских вечери поезије ове године пристигло је 439 радoва ученика од V до VIII разреда из 29 градова Србије и Црне Горе. Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јованка Вукановић, одабрао је шест финалиста који су наступили на финалној вечери манифестације 20. марта у великој сали Дома културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју.

Након наступа финалиста, жири је донео одлуку:
НАЈВЕДРИЈА ПЕСМА:
Невена Малешић, ОШ "Душан Томашевић Ћирко", Велика Жупа
Песма: “Мењам себе, мењам свет"
НАЈМАШТОВИТИЈА ПЕСМА:
Софија Рађеновић 7.разред, ОШ “Стефан Митров Љубиша” Будва
Песма: “Шминкерица хоботница”
3. НАГРАДА:
Миња Ћупурдија, 8. разред, ОШ "Доситеј Обрадовиц", Вождовац,
Песма: “Сјај”
3. НАГРАДА:
Тамара Митровић, 5. разред, ОШ "Нада Поповић", Крушевац
Песма: "Другарство"
2. НАГРАДА:
Ана Гавовић, 8. разред, ОШ “ Димитрије Туцовић” Чајетина
Песма: “Ливада”
1. НАГРАДА:
Кристина Шаранчић, 8. разред, ОШ „Салко Аљковић“ Пљевља
Песма: “Стање свемира”
Награде најбољима су обезбедили Дом културе Прибој, „Завод за издавање уџбеника“ из Подгорице, „Просветни преглед“ из Београда, „Змајеве дечје игре“ из Новог Сада, и ОШ „Бранко Радичевић“ из Прибоја.
У традиционалном сегменту манифестације "Гост песник" наступио је дечји песник Мирослав Кокошар, из Београда, док је у музичком делу програма наступила је Ксенија Станковић, ученица седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Прибоја.
Другог дана манифестације, 22. марта (субота) финалисти и гости имали су књижевни сусрет у ОШ „Бранко Радичевић“ у Прибоју у 11 часова. Водитељ 37. Лимских вечери поезије био је глумац Милорад Дамјановић, док је организатор традиционално био Дом културе „Пиво Караматијевић“, под покровитељством Општине Прибој.

37 limske veceri decje poezije pobednica