slideshow04

Одржана 64. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је заседало Општинско веће општине Прибој. На 64. по реду седници данас је било шест тачака дневног реда, које су све утврђене и усвојене.

Заседање је отворио председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је након усвајања дневног реда и записника са претходних седница Већа, похвалио Извештај о раду Општинске управе Прибој за 2014. годину, стављајућу у први план добру сарадњу са Општинском управом и њеним запосленима, али и начелником ОУ. Сажет Извештај стандардне форме усвојен је једногласно.
Данас је и размотрен и у скупштинску процедуру прослеђен Извештај о раду Регионалне санитарне депоније "Бањица" за 2014.годину, као и Извештај о раду ЈП "Топлана Прибој" за 2014. годину. Председник Општине је подсетио да су буџетом предвиђена средства за кредитно задуживање и улазак у причу око топлане на биомасу, као енергетски исплативије варијанте грејања, али се тренутно прича пролонгира имајући у виду да Радна група Владе задужена за питање ФАП-а планира да приватизацију решава фазно, како би сви делови ФАП-а били успешно приватизовани али и решено питање власништва. Према његовим речима, преузимање Топлане ће бити убрзано, након решавања питања власништва. Чланови Општинског већа су се сложили да тренутни вид пословања топлане није одржив на дуже стазе и да би општини и грађанима у комерцијалном смислу више одговарала исплативија варијанта грејања на биомасу. Иако је завршена претходна грејна сезона, планира се тражење отписа дуга према Робним резервама, што је једна од препорука са састанка у ресорном министарству, рекао је Рвовић.
Донето је Решење по захтеву Јордамовић Нихада за отпис задужења комуналне таксе и дата је сагласност на предлог Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинском правобранилаштву општине Прибој.
Општинско веће је данас поводом великог броја захтева за постављање монтажних башти, донело Закључак да се да сагласност за постављање оних које су биле постављене 2014. године, док за све нове захтеве у 2015. години сагласност није дата.

Дневни ред седнице можете погледати овде.53-sednica-opstinskog-veca