slideshow04

Подела садница воћа у организацији ХФ Стара Рашка

У суботу 7. новембра је извршена јесења подела 2.500 садница разних сорти воћа, у организацији Хуманитарне фондације "Стара Рашка", која је наставак Пројекта „Помоћ воћарима у Рашкој области“, у оквиру којег је у току пролећа, воћарима Прибоја подељено 6.000 садница.

Обраћајући се воћарима, председник ХФ "Стара Рашка" Војин Вучићевић, истакао је да се ова активност може описати једном реченицом „Обећање је испуњено“, односно да је оно што је након пролећне расподеле био захтев покојног председника подружнице Прибој Љубише Шћеповића, да се Прибојцима обезбеди још садница за јесењу садњу, и реализовано.

Вучићевић се захвалио на помоћи предсенику Општине Лазару Рвовићу и његовим сарадницима, који су подржали овај пројекат знатним средствима и тако допринели да се од планираних 1000 садница, број увећа на 2.500, што са пролећним садницама чини озбиљну помоћ и подстрек за воћарство Прибоја, које је обогаћено са 8.500 садница разног воћа само у овој години. Саднице врхунског квалитета које су као и раније обезбеђене из расадника „МИНД“ из Чачка, власништво реномираног експерта, професора Митровића, гарант су доброг квалитета и уз стручне савете и предавања које је професор Митровић одржао недавно у Прибоју, престављају огроман потенцијал за озбиљан развој прибојског воћарства.

Председник ХФ "Стара Рашка" најавио је наставак своје хуманитарне мисије у Прибоју, кроз донацију хране и намирница за школе, вртиће и установе и организације које помажу особама са посебним потребама.

stara raska podela sadnica