slideshow04

КЛЕР: Делта фондација - Засад за будућност

Пројекат подршке иницијатива на бази социјалног предузетништва са циљем унапређења пољопривредне производње у Србији и запошљавања теже запошљивих категорија становништва.

Делта Холдинг и Делта Фондација, у сарадњи са Траг фондацијом, расписују нови конкурс за подршку развоју пољопривреде у Србији кроз пројекат „Засад за будућност“. Укупно 18 милиона динара биће донирано социјалним предузећима, путем јавног конкурса који ће бити отворен од 23. новембра до 18. децембра 2015. године.

Потенцијални апликанти треба да буду социјална предузећа без обзира на врсту регистрације (удружења грађана, задруге и фондације), регистровани на територији Републике Србије уз годину дана искуства у области пољопривреде.

Пројекти са којима се потенцијални апликанти пријављују треба да буду усмерени на унапређење примарне и/или секундарне пољопривредне производње у три пољопривреде области: повртарство, узгој свиња и воћарство. Примарна производња подрзумева узгој свиња као и воћа и поврћа на отвореним пољима и/или у пластеницима/стакленицима и обавезни пласман пољопривредних производа ради стицања прихода и/или профита који ће бити усмерен на решавање неког од социјалних проблема локалне друштвене заједнице. Поред примарне пољопривредне производње апликанти се могу јавити са идејама за покретање или унапређење секундарне пољопривредне производње (нпр. производња ајвара, воћних сокова, производња и пласман финалних производа од воћа и поврћа, итд).

Посебно наглашавамо да је неопходно завршити пројектне активности и остварити резултате до 17. фебруара 2017. године.

Вредност појединачних грантова је од 240.000 до 1.800.000 динара. Пројекти који конкуришу треба да буду усмерени на развој пољопривреде кроз узгој свиња, воћарство и повртарство у примарној и секундарној производњи.

Рок за подношење пројектних идеја је 18. децембар 2015. године до 16:00 х. Пријаве поднете после наведеног рока и непотпуне пријаве неће бити разматране. Позив за пријаву са условима конкурса и документа неопходна за учешће на конкурсу можете преузети овде.