slideshow04

Потписани уговори за развој услуга социјалне заштите између локалних самоуправа и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

У четвртак 10. децембра у Палати Србија у Београду потписани су уговори између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и 43 локалне самоуправе према Конкурсу за доделу средстава за финансирање пројеката за развој услуга социјалне заштите у 2015. години, који је расписало министарство. Потписивању уговора присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.

Приоритет конкурса био је развој услуга социјалне заштите у мање развијеним локалним самоуправама − дневни боравци, помоћ у кући, становање уз подршку, персонална асистенција, предах услуга за децу и младе са сметњама у развоју и друге врсте подршке неопходне за активно учешће корисника у друштву.
За реализацију конкурса Министарство за рад је обезбедило 50 милиона динара, а из ових средстава по овом позиву финансираће се пројекат Центра за социјални рад из Прибоја "За мирно треће доба". Пројекат је укупне вредности 4.556.640,00 динара, од чега ће министарство издвојити 1.434.800,00 динара.