slideshow04

Прибој на Сајму туризма у Београду

Завршен је овогодишњи Сајам туризма који је трајао од 18. до 21 фебруара, а који је оборио све претходне рекорде посећености. Учествовало је 1.150 излагача из 55 земаља, а сајамским халама је прошетало више од 70.000 посетилаца. Свој самостални штанд у сврхе промоције прибојског туризма и ове године имала је Туристичка организација Прибој, чији је штанд забележио значајно већу посету него претходних година.

Штанд Туристичке организације Прибој, у хали 4 Београдског сајма био је један од посећенијих, а акценат је ове године стављен на бањски туризам, природне лепоте прибојског краја и спортско-рекреативни туризам. Штанд је посетио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, са чијим министарством је ТО Прибој у претходном периоду доста сарађивала и повукла одређена средства за финансирање одређених пројектих активности, усмерених на унапређење туристичке понуде општине. Туристичка понуда општине Прибој унапређивала се и кроз финансирање од стране фондова Европске уније, попут пројекта "Унапређење манифестације Међународни лимски биатлон Прибој - Рудо - Сетихово, регата за све", који је и ове године представљен на сајму за све љубитеље сплаварења и адреналина.

Према речима директора ТО Прибој, из године у годину посета прибојског штанда је све већа, а сада је већ у пракси да се између два сајамска представљања увек ради на новим пројектима, што ће и бити случај у скоријој будућности.

С.М.

sajam turizma 2016