slideshow04

КЛЕР: Јавни позив за доделу бесповратне помоћи микро и малим предузећима и предузетницима

Европска унија и Влада Швајцарске додељују бесповратна средства у вредности до 25.000 евра за мало предузеће и до 15.000 евра за микро предузеће или предузетнике са циљем да се повећа производња и створе услови за отварање нових радних места. Позивамо Вас да се упознате са детаљима конкурса!

Информативни дани о процесу доделе бесповратне помоћи предузетницима, микро и малим предузећима под називом „Опреми, запосли, покрени!“ у организацији развојног програма Европски ПРОГРЕС биће одржани током маја. Циљ информативних сесија је упознавање са програмом подршке и неопходним корацима - од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава.

Право учешћа на конкурсу имају предузетници, микро и мала предузећа која су регистрована 2013. или 2014. године на територији једне од 34 општине обухваћене програмом Европски ПРОГРЕС. Предузећа морају да буду већински у домаћем приватном власништву, да имају остварену пословну добит на крају 2015. године као и измирене обавезе по основу уплате пореза и доприноса. Европска унија и Влада Швајцарске ће са укупно 250.000 евра подржати најмање 12 пројеката. Европски ПРОГРЕС неће додељивати новчана бесповратна средства, већ ће у одобреној вредности бити набављена опрема или пружене услуге које треба да допринесу повећању продуктивности, отварању нових радних места и ширењу тржишта.

За више детаља посетите нашу интернет презентацију www.europeanprogres.org и придружите нам се на једној од информативних сесија:
Нови Пазар, 17. мај 2016. у 11 часова, Културни центар, свечана сала (ул. Стевана Немање 2)
Прибој, 18. мај 2016. у 12 часова, Мала сала Дома културе „Пиво Караматијевић” (ул. 12. јануара 86)
Сјеница, 19. мај 2016. у 11 часова, Центар за развој пољопривреде и села (ул. Нова бб)
Тутин, 20.мај 2016. у 11 часова, Мала скупштинска сала, Мултимедијални центар (Градски Трг)

европски прогрес лого велики